Лудогорец с класика срещу Динамо и лидерско място в групата (видео)


В. Мухарски

Лудогорец с класика срещу Динамо и лидерско място в групата (видео)

Лудогорец победи Динамо Загреб с 3:0 в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Двубоят се игра пред 8 000 души на стадион "Васил Левски", като липсваха фенове на гостуващия тим. Отначало се смяташе, че хърватският тим може да има солидна подкрепа в София, но се оказа, че секторът за гости остана напълно празен. Ултрасите на Динамо не са били изобщо допуснати от органите на реда, след като през деня вилняха из българската столицата и над 40 души бяха задържани от полицията, а още толкова са били върнати на границата.

В 12-ата минута Жуниор Кишада откри резултата, след като Фабио Ешпиньо излъга противников футболист по дясното крило и центрира към Марселиньо, бразилецът отклони с глава към непокрития Кишада, за когото не бе проблем да вкара от 2-3 метра. В 34-ата минута Върджил Мисиджан се разписа след груба грешка на вратаря на гостите. В 61-ата минута Дяков вкара трето попадение. Бранител на Динамо опита да изчисти топката, но уцели свой съотборник и след получилия се рикошет Дяков бе изведен сам срещу вратаря и той вкара за 3:0.

В другата среща от групата Черноморец Одеса загуби у дома от ПСВ Айндховен с 0:2 и по този начин българските шампиони заемат еднолично първото място в класирането.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164