Днепър е фаворит срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Днепър е фаворит срещу Фиорентина

Днепър - Фиорентина
Стадион: "Днепър Арена", Днепропетровск
Дата: 03.10.2013г.
Час: 22:05
Съдия:

Още при тегленето на жребия за Лига Европа стана ясно, че фаворити за първите две места в група Е на турнира са Фиорентина и Днепър. Именно тези два отбора ще се срещнат помежду си в четвъртък вечер на "Днепър Арена" и е много вероятно победителят в мача да направи важна крачка към първото място в квартета.

Днепър започна кампанията си с победа като гост на румънския Пандури. Единственият гол в мача бе дело на Ротан, а домакините само може да се радват на пропуските на украинските футболисти, които трябва да признаем, че след почивката намалиха оборотите, но не изпуснаха двубоя от свой контрол. От този мач досега Днепър записа още три успеха - два в първенството на Украйна и един за Купата и след 11 изиграни срещи колективът на Хуанде Рамос се намира на второ място в класирането на местния шампионат, на три точки от лидера Металист.

Фиорентина също започна с победа - у дома си, срещу португалския Пасош де Ферейра. "Виолетовите" не се пестиха, доминираха през цялото време на сблъсъка и заслужено се наложиха с 3:0. В последните си двубои в шампионата на Серия А обаче Фиорентина изпитва проблеми. В мача с Интер Монтела помисли, че е спечелил сблъсъка и след смените, които извърши специалистът, "нерадзурите" обърнаха резултата. През уикенда пък срещу Парма "виолетовите" платиха данък на кадровите си проблеми и равенството 2:2 засега оставя Фиорентина на пето място в класирането на 5 точки от третия Ювентус.

На днешната си пресконференция Хуанде Рамос отказа да каже на кои 11 ще заложи в стартовия състав, но се предполага, че испанският специалист ще използва схема на игра 4-4-1-1 с Федетски или Гама на върха на атаката, като Калинич ще се разположи зад нападателя. По крилата ще видим Коноплянка и Насименто, не е изключено на по-късен етап от мача да видим в игра и Селезньов.

Монтела пристигна в Италия с група от 20 човека. Както се очакваше, в състава на делегацията не се оказаха контузените Марио Гомес, Джузепе Роси, Яковенко и незаявеният за турнира Анте Ребич. Акуилани и Варгас също останаха в Италия.

Мачът в Днепропетровск обещава да бъде много интересен. И двамата треньори обявиха, че се отнасят сериозно към турнира и имат амбициите да продължат колкото се може по-напред в състезанието. Фиорентина започна добре сезона, но напоследък не се намира в добра форма, докато украинците продължават да демонстрират отличното си състояние. Добавяйки и подкрепата от трибуните, съвсем естествено е да предположим, че Днепър е фаворит за победа в срещата.

Прогноза за: Днепър - Фиорентина 1:0

Коефициенти от bet365:
Днепър - 2.05
Равен - 3.50
Фиорентина - 3.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212