Тотнъм загря за мача с Арсенал (видео)


Н. Гавазов

Тотнъм загря за мача с Арсенал (видео)

Тотнъм без проблеми победи с 3:0 у дома си Динамо Тбилиси в среща-реванш от плейофите за попълване на групите в Лига Европа. Изходът на противопоставянето бе решен още миналата седмица, когато в грузинската столица "шпорите" прегазиха съперника си с 5:0. Поради тази причина в днешния мач Андре Вилаш- Боаш остави някои от титулярите на пейката, а други изобщо не включи в групата за срещата.

Това не попречи на лондончани от самото начало да овладеят инициативата и да установят игрово превъзходство над съперника си. Първото положение за гол обаче дойде едва в 13-та минута, когато Дефоу се опита да изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на гостите. Впрочем, независимо от грамадното си преимущество, "шпорите" нямаха чисти голови положения, тук ще добавим, че съдията спести дузпа в полза на домакините, след като Хурцилав игра с ръка в наказателното си поле. Натискът на Тотнъм все пак даде своите плодове. В 40-та минута Холтби подаде на Дефоу, който от около 15 метра простреля успешно Лория.

Пет минути по-късно домакините съвсем си подобриха настроението, вкарвайки втори гол. Уокър на десния фланг успя да се справи с двама съперника и подаде топката на Сигурдсон, който стреля, а най съобразителен се оказа Дефоу, покачвайки на 2:0

След почивката не настъпи промяна в действията на 22-та. Тотнъм продължи да доминира над съперника си, а авторът на попаденията за домакините на два пъти пропусна шанса да оформи хеттрик. Холтби и Сигурдсон също имаха своите шансове, но ги пропиляха. Третият гол падна най-неочаквано. Холтби стреля извън пределите на наказателното поле и топката докосвайки гредата влетя във вратата за класическото 3:0.

До края на мача Тотнъм направи всичко възможно да повтори резултата в Тбилиси, но не така мислеше Кейн Лориа, който направи три отлични спасявания. При този резултат завърши мачът. Лондончани си направиха една чудесна тренировка преди дербито с Арсенал, а за Динамо Тбилиси е очевидно, че на този етап групите в Лига Европа са далечна химера.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
105