Мостар и Ботев няма да се победят в първата среща


В. Мухарски

Мостар и Ботев няма да се победят в първата среща

Жрински Мостар - Ботев Пловдив
Стадион: "Бели Брег", Мостар
Дата: 18.07.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Падрейг Сътън (Ирландия)

Жрински Мостар посреща Ботев Пловдив на своя стадион в Босна и Херцеговина в първи мач от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Историята показва, че "канарчетата" нямат късмет срещу тимове от Балканския полуостров. Ботев е играл общо 12 мача срещу балкански съперници в европейските клубни турнири. От тях балансът на тима е 2 победи, 3 равенства и 7 загуби. Ботев побеждава два балкански отбори в Европа - Стяуа и Рапид Букурещ, като последната победа датира от далечната 1967 година именно срещу Рапид. След това "канарчетата" са играли неуспешно срещу Хайдук Сплит, Цървена звезда, Фенербахче и Олимпиакос. Сега съперник на "жълто-черните" изглежда далеч по-преодолим. Прогнозата на Futbol-tv е равенство в първата среща.

В лагера на Ботев изненадващо разбраха, че бразилският нападател Вандер Виейра не е наказан за мача срещу Жрински Мостар. Това съобщи спортният директор на пловдивчани Александър Александров-Кривия. "Оказа се, че в Лига Европа се наказва за три жълти картона, така че футболистът ще бъде на линия. Това е добра новина за нас. Не мога да сравнявам Жрински с Астана, но ако футболистите изпълняват тактическите указания на Мъри Стоилов, мисля, че ще се стигне до добър резултат. Надявам се да продължим напред", заяви Александров.

По този начин старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов ще може да разчита на своя футболист. Самият Вандер Виейра останал изключително доволен от този факт. Той е бил предупреден от своите шефове да си сдържа нервите по време на мачовете, за да избегне ненужни картони. Новите попълнения Домовчийски и Джинич вече имат права за Лига Европа и има шанс и двамата да вземат участие в срещата.

"Това е типичния балкански отбор – с добра организация, с голяма амбиция, с голямо желание. Отбор, който според мен е подреден, дисциплиниран и с футболисти на едно доста добро техническо ниво. Според мен Астана играе малко по-отворен и атакуващ футбол, докато отборът на Зрински Мостар играе по-организирано и по-дисциплинирано във фаза защита. Естествено, че има неща, които ме притесняват. Когато има мачове от евротурнирите, независимо дали срещу по-силни или по-слаби съперници трябва да имаш едно наум. Всяко едно подценяване независимо от съперника или несериозно отношение към мача може да ти изиграе лоша шега. Европейските мачове са тактически, мачове на дисциплина, мачове на отговорност. Искам моя отбор да играе организирано и дисциплинирано от първата до последната минута, без да изпада в някакви емоции и страсти", заяви Станимир Стоилов.

Жрински Мостар ще играе срещу Ботев със седем нови играчи. Това призна зам.-председателят на босненския клуб Данко Шулента. Босненският клуб привлече Дарко Дуйкович от Славия, Зоран Бъркович от Челик, Сърджан Савич от Звезда, Ведран Кантар от Борац, Дени Симеунович от Травник, Небойша Попович от Травник и Матей Розич от Чаплина.

"На всяка тренировка се концентрираме върху мача с Ботев. Въпреки това всеки ден обмисляме и селекцията. Разполагаме с точни и мотивирани играчи и затова не бива да бързаме с привличането на повече нови лица. Потвърждавам, че разговаряме с няколко човека, но искам да запазя техните имена в тайна, докато не се подпише договор", обясни Шулента.

ПРОГНОЗА: ЖРИНСКИ МОСТАР - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Жрински Мостар:

18 май Жрински Мостар - ФК Сараево 2:2 (Висша лига)
26 май Велес Мостар - Жрински Мостар 1:1 (Висша лига)
19 юни Жрински Мостар - ФК Сплит 0:1 (Приятелска среща)
04 юли Санта Колома - Жрински Мостар 1:3 (Лига Европа)
11 юли Жрински Мостар - Санта Колома 1:0 (Лига Европа)

Ботев Пловдив:

27 юни Ботев Пловдив - Зноймо 1:1 (Приятелска среща)
29 юни Ботев Пловдив - Адмира 0:0 (Приятелска среща)
04 юли Астана - Ботев Пловдив 0:1 (Лига Европа)
11 юли Ботев Пловдив - Астана 5:0 (Лига Европа)
13 юли Раковски - Ботев Пловдив 2:4 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Жрински Мостар - Ботев Пловдив

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Жрински Мостар - 3.00
Равен - 3.30
Ботев Пловдив - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155