Панатинайкос и Янина са отстранени от участие в ЛЕ


Н. Гавазов

Панатинайкос и Янина са отстранени от участие в ЛЕ

Гръцките клубове Панатинайкос и Янина няма да могат да играят в Лига Европа сезон 2013/14, реши арбитражната палата по финансовия контрол на клубовете (ИФКК). Днес в Нион се проведе съвещание на ИФКК, на което бяха разгледани резултатите от юнското разследване, което установи, че издадения от националната асоциация лиценз за участие на двата клуба в турнирите на УЕФА не отговаря на правилата на УЕФА, тъй като не са изпълнени изисквания от финансов характер.

По такъв начин, Янина, който получи право на участие в Лига Европа сезон 2012/13 на основание на спортните резултати и Панатинайкос, който съгласно регламента трябваше да замени Янина по правото на следващия клуб в подреждането на таблицата за класиране в шампионата на Гърция, е отказано участие в евротурнирите през сезон 2012/13.

И двата отбора имат право да обжалват решението на Европейската асоциация пред Арбитражния съд по спорта в Лозана. Ако загубят обаче, мястото им ще бъде заето от Ксанти, който се нареди на 7-о място и е един от отборите в Гърция, който няма никакви финансови проблеми.

 

  Сподели
90