Иско: Решението за Малага е подсъдно


Н. Гавазов

Иско: Решението за Малага е подсъдно

Полузащитникът на Малага Иско Сурес коментира решението на Спортния арбитражен съд да остави в сила дисквалификацията на клуба за евротурнирите през следващия сезон. Както е известно, испанският клуб бе наказан от УЕФА за това, че през миналата година забави на няколко пъти възнагражденията на футболистите. Парадоксалното е, че Малага е един от клубовете в Примера дивисион с най-малко задължения, но изглежда, че критериите на европейските чиновници са съвсем други.

"Това решение е подсъдно! Към Малага се отнесоха по-жестоко, отколкото към отбори, които имат по-сериозни нарушения и по-големи задължения. Това за пореден път доказва, че във футбола всичко зависи от интересите на тези, които публично говорят за принципите на честната игра. Запалянковците на Малага не заслужават това", заяви Иско.

FUTBOL TV напомня на своите читатели, че мястото на Малага няма да бъде заето от Райо Валекано, както съобщиха някои медии, а от Севиля, тъй като столичният клуб също е с отнет лиценз за европейските турнири.

 

  Сподели
69