Бенитес: Трябва да запазим победния си импулс и срещу Юнайтед


Н. Гавазов

Бенитес: Трябва да запазим победния си импулс и срещу Юнайтед

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес коментира срещата-реванш от полуфиналите на Лига Европа с Базел, сподели мнението си за играта на защитника Давид Луис, а също така разказа за травмата на Еден Азар и за предстоящите важни мачове за своя отбор.

"На почивката говорих на играчите си за нещата, които не вършихме добре и които можеше да направим по-добре. Реакцията на момчетата бе правилна, Имаме отлични футболисти, които имат необходимото майсторство, за да направят разликата в който и да е мач.

Радвам се, че се класирахме за финала. Добре работихме през годината и заслужихме това, което постигнахме. Много се радвам за момчетата и за всички в клуба. Това е възможност за нас, но определено ще ни бъде много тежко, защото Бенфика е опасен отбор. Но пък ние разполагаме с всичко, така че имаме възможност да спечелим този трофей.

Давид Луис? Много съм доволен от неговата игра. Когато пристигнах, веднага разговарях с него и се опитах да му дам увереност. Той ми отговори със същата монета. Прогресира и може да стане още по-добър.

Състоянието на Азар? Мисля, че с него всичко е наред. Травмата му не е сериозна. Започна да куца и го смених, за да не допусна да се случи нещо по-сериозно.

Трябва да покажем характер и да запазим победния импулс. Надявам се, че ще може да направим това в мача с Манчестър Юнайтед. Това ще е тежка среща. Решаващ ще е двубоя с Тотнъм. Разбираме, че това са много важни срещи. Но имаме увереност и достатъчно класа, за да завършим всичко както трябва", заяви Бенитес.

 

  Сподели
93