Динамо Москва ще си тръгнат доволни от България


FUTBOL-TV

Динамо Москва ще си тръгнат доволни от България

Българският ЦСКА посреща Динамо Москва в първи плейоф за влизане в групите на новосформирания турнир Лига Европа, който се явява наследник на Купата на УЕФА. Първият двубой трябваше да е в руската столица, но поради факта, че в България има един-два свестни стадиона като основният от тях “Васил Левски" е зает от Мадона на 27 август, срещите бяха разменени.

ЦСКА достигна до тази фаза след победа над ирландския Дери Сити. Първият мач в СОфия завърши при резултат 1:0 след гол на Иван Стоянов, а на реванша в Лондондери червените направиха 1:1. Вътрешният шампионат стартира повече от идеално за ЦСКА. Те постигнаха две победи над Локомотив Пловдив и Берое съответно с 5:0 и 3:0 и са едноличен лидер след два кръга. ЦСКА привлече доста футболисти от българското първенство. Това са карето от Сливен - Иван Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов. Другите нови футболисти са Орлин Орлинов от Славия, Спас Делев от Пирин, Светослав Петров от Нефтчи Баку и триото от Ботев - Николай Манчев, Тодор Тимонов, Апостол Попов.

Гостите от Динамо стигнаха до този плейоф след като отпаднаха от квалификациите за Шампионската лига от шотландския Селтик. В първия двубой в Глазгоу Динамо стигна до шокиращ успех с 1:0, но на реванша “детелините" бяха безгрешни – 2:0. Динамо има предимство и от фазата в която се намира руският шампионат. Там след 17 изиграни мача Динамо има 27 точки, което му отрежда 6-ата позиция. Местата даващи право на участие в Шампионската лига не са недостижими за столичани.

ЦСКА има много кадрови проблеми преди първия мач с Динамо Москва. Наказани са Иван Стоянов и Маркиньос, а с контузии са Владимир Манчев и Здравко Чавдаров. Под въпрос е Спас Делев.

Пред треньора на Динамо Москва Андре Кобалев има само една въпросителна. Димитрий Комбаров е получил болки след мача с Ростов от последния кръг на руското първенство. Той почти сигурно пропуска мача с българите.

Мачът е ключов зе сезона и на двата отбора. Това е последната им възможност за нещо голямо тази година.Динамо вече пропусна шансовете си да влезе в групите на Шампионската лига и сега трябва да използват дадения им втори шанс за групите на вторият по сила турнир Лига Европа. Цска отдавна не са правили нещо голямо в Европа и те са готови на всичко да зарадват хилядите си фенове. цСКА и Динамо ще играят предпазливо първия мач, а кулминацията ще е на реванша на стадион "Динамо".

Последни 5 мача:
Динамо Москва:ППЗЗП
ЦСКА:РПРПП


Прогноза 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263