Лацио - Фенербахче: С вяра в чудесата


Н. Гавазов

Лацио - Фенербахче: С вяра в чудесата

Лацио - Фенербахче
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 11.04.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Срещата между Лацио и Фенербахче се очакваше като една от най-взривоопасните, в много отношения заради запалянковците на двата отбора. Тя наистина се превърна в такава, но далеч не заради страстните турски почитатели на футбола. Главен герой в първия мач в Истанбул се превърна шотландския арбитър Уйлям Колъм, който изгони играч на Лацио и отсъди срещу турския тим спорна дузпа, а в същото време не наказа домакините с такава.

В крайна сметка "жълтите канарчета" победи с 2:0 своя противник, но това е резултат, при който истанбулци не могат да се чувстват спокойно преди реванша. Наставникът на Лацио Владимир Петкович заяви, че неговият отбор има силите да заличи разликата, намеквайки какво е настроението в неговия тим. И наистина, моралната страна на предстоящия двубой има едва ли не водеща роля. Лацио - това е много емоционален клуб, който едва ли просто така ще забрави подигравката край Босфора. Независимо от факта, че "орлите" продължават да се сражават за третото място в Серия А, абсолютно всички италиански играчи в интервютата си за медиите заявиха, че за тях спечелването на Лига Европа се явява приоритет - отдавна не се бе случвало италиански отбор да има амбиции по отношение на втория по значимост европейски клубен турнир.

Ситуацията във Фенербахче е подобна - турският отбор се сражава на два фронта и истанбулци се опитват да изтръгнат златните медали от Галатасарай, който е лидер в класирането с четири точки преднина. През уикенда Фенербахче победи като гост Ордуспор в силно атакуващ стил и футболистите на Айкут Коркмаз показаха, че изобщо нямат намерение да пазят силите си за мача в Рим.

Лацио е сполетян от кадрова криза, което не се бе случвало скоро. Отсъствали са по 1-2 важни играчи, но сега, в навечерието на този мач липсващите са цели шест, а още четирима имат проблеми с участието си. Контузени са Диас, Конко, Броки, Флокари и Перейриня, а Маури и Онаси са наказани. Хернанес, Едерсон, Клозе и Раду пък изпитват някакви проблеми и не се намират в най-добрата си форма. Ако треньорският щаб прецени, че Мирослав не е готов за мача, вероятно Козак ще замени немеца. По-страшни са проблемите в защитата и това вероятно ще доведе до включването на Станкевчиус на левия фланг на отбраната.

Фенербахче е с едни гърди пред своя съперник не само в резултата, но и по отношение на отсъстващите футболисти - треньорският щаб няма да може да разчита само на Сов, Емре и Стох. Вероятно Еркин ще замени лявото крило на истанбулци, а Мейрелеш и Топал ще започнат мача заедно, с което ще се реши проблема с отсъстващия Емре.

За кратката история на Лига Европа само два отбора са успявали да неутрализират два гола дефицит. През 2009/10 Фулъм сензационно елиминира Ювентус - лондончани бяха загубили първата среща с 1:3, но в реванша се наложиха с 4:1. Съвсем скоро пък Стяуа успя да върне двата гола, които получи във вратата си при гостуването на Аякс.

Лацио все още не е губел у дома си в Лига Европа. Освен това, до мача си с Фенербахче "орлите" не бяха изпитвали горчивината от поражението. Турският отбор на свой ред има великолепна статистика при гостуванията си. В последните си пет мача турците имат четири победи и само едно равенство, при това в последните си четири мача "канарчетата" не допуснаха нито един гол.

Ще се случи ли чудото Лацио да вкара три гола на своя съперник? Възможно е, както е възможно гостите след мощна контраатака да успеят да поразят вратата на своя съперник. Тогава "орлите" ще имат нужда от още по-голяма вяра в чудесата, за да реализират амбициите си, но Лацио - Фенербахче е от онези мачове, в които всичко е възможно да се случи, така че не трябва да ни изненадва абсолютно нищо.

Прогноза за: Лацио - Фенербахче 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

14 март Лацио - Щутгарт 3:1 (Лига Европа)
17 март Торино - Лацио 1:0 (Серия А)
30 март Лацио - Катаня 2:1 (Серия А)
04 април Фенербахче - Лацио 2:0 (Лига Европа)
08 април Рома - Лацио 1:1 (Серия А)

Фенербахче:

14 март Фенербахче - Виктория Пилзен 1:1 (Лига Европа)
17 март Анталияспор - Фенербахче 1:2 (Суперлиг)
31 март Фенербахче - Акхисар Беледие 2:0 (Суперлиг)
04 април Фенербахче - Лацио 2:0 (Лига Европа)
07 април Ордуспор - Фенербахче 0:2 (Суперлиг)

Досегашни срещи:

Лацио - Фенербахче

1 среща
0 победи за Лацио
0 равенства
1 победа за Фенербахче
Голова Разлика: 2:0 за Фенербахче

Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.90
Равен - 3.60
Фенербахче - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.85
Равен - 3.40
Фенербахче - 4.33

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164