Бенитес: Знаехме, че трябва да вкараме три гола


Н. Гавазов

Бенитес: Знаехме, че трябва да вкараме три гола

След победата над Стяуа на „Стамфорд Бридж", която класира Челси за четвъртфиналите в Лига Европа, мениджърът на „сините" Рафаел Бенитес призна, че е очаквал за класиране за следващия кръг в турнира неговият отбор да отбележи три гола. За щастие на испанския специалист, именно толкова пъти топката влезе във вратата на румънския тим, благодарение на точните удари на Хуан Мата, Джон Тери и Фернандо Торес. Челси продължи напред надделявайки над съперника си с общ резултат 3:2.

„Проведохме отличен мач и постигнахме заслужена победа над силен съперник, което радва всички нас. Знаехме какво да очакваме от Стяуа, както и силните и слабите страни на този отбор. Готвехме се как да използваме силните и слабите страни на съперника", каза Бенитес.

„Преди срещата обсъждахме, че съперникът играе много силно на контраатака и може да вкара гол, поради това разчитахме, че за победата ще са ни необходими три гола. Тяхното попадение не ни разстрои особено. Ние няколко пъти през сезона вкарваме по три и повече гола, както се случи в двубоите с Нордселанд, Астън Вила, Лийдс или Саутхемптън и за това бяхме уверени в силите си", допълни Бенитес.

„Равенството с Юнайтед, в което отборът показа твърдост на характера, целеустременост и висока класа, положително се отрази на общото ни настроение. Мисля, че мачът тази вечер продължи тази тенденция. Именно увереността в собствените сили стана едно от нещата, което помогна за общия успех", каза испанецът.

„Дузпата? Фернандо бе един от тримата играчи, които са избрани да бият дузпи. Много е хубаво, че той събра смелост и се зае с изпълнението на удара", коментира Бенитес.

 

  Сподели
86