Стяуа с престижна победа над настоящия европейски шампион (видео)


В. Мухарски

Стяуа с престижна победа над настоящия европейски шампион (видео)

Стяуа победи Челси с 1:0 в първи мач от 1/8-финалната фаза на Лига Европа. Пред препълнения до краен предел национален стадион в Букурещ, домакините напълно заслужено стигнаха до успеха, тъй като бяха много по-активни и владееха повече топката от своя съперник.

Румънците взеха преднина в мача в 34-ата минута с попадение на Русеску, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него от страна на Райън Бертранд. До края на първата част бе единствения период, в който англичаните погледнаха сериозно към вратата на румънските "армейци". Фернандо Торес обаче не успя да се разпише, като вина за това има и стражът на Стяуа - Татарушану, който спаси всичко по-сериозно пред неговата врата.

Веднага след почивката лидерът в румънското първенство отново взе инициативата и опитваше да стигне до нов гол, като най-активен бе Танасе, който пропусна няколко добри положения. За Челси пропуски направиха Еден Азар и Давид Луис. По този начин Стяуа запази реални шансове за отстраняване на Челси от турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
100