Страмачони: Мачът с Тотнъм не е сред приоритетите ни


Н. Гавазов

Страмачони: Мачът с Тотнъм не е сред приоритетите ни

Старши-треньорът на миланския Интер Андреа Страмачони в навечерието на първата осминафинална среща от Лига Европа срещу Тотнъм се оплака от изобилието контузени футболисти заяви, че неговият отбор е съсредоточен върху борбата в Серия А, а не в кампанията си в евротурнирите.

Много запалянковци навярно си спомнят паметните събития от сезон 2010/11, когато Интер и Тотнъм проведоха два вълнуващи двубоя на груповата фаза на Шампионската лига, като особено зрелищен се получи мача в Милана, където хеттрикът на Гарет Бейл не спаси „шпорите" от загуба.

Сега обаче Интер е склонен повече да мисли за Серия А и спечелване на визи за следващото издание на Шампионска лига. Именно поради това Страмачони мотивира решението си да вземе само играчи от младежкия отбор за днешния, който ще се състои на „Уайт Харт Лейн".

„Отборът ми трябва да се опасява от силните качества на Бейл, но проблемът сега е в това, че аз нямам достатъчно количество класни играчи. Това е важен мач, но за съжаление, имаме много контузени футболисти. Вчера сутринта проведохме с някои от тях поредните фитнес-тестове, но повечето продължават да изпитват проблеми и ние не искаме да рискуваме здравето им. Лига Европа е важен турнир за нас, но ние не искаме при някой да се усложни травмата и да отпадне за продължителен срок. Нашата главна цел е завоюване на третото място в шампионата. Това е причината да доведа тук шестима футболисти от младежкия отбор. Знам, че ще ни бъде много трудно", заяви Срамачони.

 

  Сподели
104