Бенитес отново оправда Торес


Н. Гавазов

Бенитес отново оправда Торес

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес за пореден път защити нападателя Фернандо Торес от критиките на журналистите. Снощният мач-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Спарта отново изкара на преден план проблема с Торес. Испанецът не реализира половин дузина голови възможности и стана една от причините „сините" да изостават в резултата. В крайна сметка Азар спаси своите от конфуз, а на пресконференцията след мача Бенитес сподели мнението си за представянето на Торес.

„Може да разговаряме за Торес в този план, че той не вкара гол, имайки четири голови положения, но нека погледнем ситуацията от положителната и страна: сега в него се получиха тези четири положения. В предишните мачове той нямаше възможност да вкара, тъй като не избираше най-правилната позиция на терена. Но сега не бива да говорим, че той беше незабележим. Фернандо се оказваше в нужното време на нужното място", зави Бенитес.

„Разбира се, разочаровани сме, че той не се отличи, но той продължава д дава всичко от себе си з отбора и не бих казал, че тази вечер игра лошо. Вие имате право да анализирате играта на нападателя според головете, които вкарва и вероятно сте прави. Но Торес свърши огромна работа за отбора. Ако той продължава да играе по този начин, сигурен съм, че ще дойдат и головете му", завършва наставника на Челси.

 

  Сподели
102