Фенове на Тотнъм бяха атакувани в Лион


Н. Гавазов

Фенове на Тотнъм бяха атакувани в Лион

Банда маскирани хулигани нападна фенове на Тотнъм, преди двубоя от Лига Европа между „шпорите" и местния Олимпик Лион. Според постъпващата информация от британската преса, феновете на английския отбор се отправили към местно заведение, за да наблюдават среща от Шампионска лига, и заедно с тях в помещението нахлула група от около 25 човека с маски, които крещели нацистки лозунги.

При втория опит нарушителите на реда успели да се доберат до гостите, в резултат на което трима англичани се оказаха в болницата, единият от тях е със сериозна травма на главата. На мястото на инцидента е била повикана полиция, там са били представители на британската полиция, на ФА и екипа по сигурността на Тотнъм.

Това е вторият инцидент за последните три месеца, в който потърпевши се оказват привърженици на „шпорите". Първият път лондончани бяха атакувани от неизвестни лица преди мача с Лацио в Рим.

„При първата атака ни нападнаха 50 човека, а при втората - 25. Доста е страшно, когато пред теб се изправят хора, отправящи нацистки поздрави.
Беше страшно, никога не съм виждал нещо подобно. Хвърляха железни пръти и столове през прозорците. Това не бяха футболни запалянковци", заяви свидетел на инцидента.

Дейв Иълс, собственик на кръчмата, заяви че е предупредил полицията, че феновете на Тотнъм може да бъдат нападнати от крайно десни групи заради еврейското потекло на клуба. Въпреки това, органите на реда са пренебрегнали предупрежденията и в крайна сметка се е стигнало до въпросния инцидент.

 

  Сподели
111