Джерард се обърна към феновете на Ливърпул


Н. Гавазов

Джерард се обърна към феновете на Ливърпул

Полузащитникът на Ливърпул Стивън Джерард се обърна към запалянковците в навечерието на срещата-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа против Зенит. Както е известно, мърсисайдци загубиха с 0:2 гостуването си в Русия и утре вечер се нуждаят от три чисти гола, за да продължат по-нататъшното си участие в надпреварата.

„Искам да помоля запалянковците на Ливърпул да дойдат на стадиона по-рано и с всички сили да вдигнат шум, така, както са го правили много пъти. Това действително е важно, защото ще облекчи работата ни в мача против Зенит", заяви Джерард.

„Помня 2005 година когато феновете дойдоха на „Анфийлд" 45 минути преди началото на мача с Челси в Шампионска лига. Тогава излизахме да загряваме и чухме оглушителните викове, ние почувствахме, че земята се тресе. Запалянковците имат за нас особено значение и не случайно са определяни като дванадесетия играч. И сега ние се нуждаем от тяхната сила повече от когато и да е било. Особено след резултата в първия мач със Зенит", продължава капитанът на Ливърпул.

„Винаги по гърба ми ме побиват тръпки, слушайки как „Анфийлд" пее You'll Never Walk Alone. В такива моменти емоциите и чувствата просто те преизпълват. Особено когато излизаш в мач от евротурнирите и това е твоят последен шанс да спечелиш нещо през този сезон. Когато от четирите страни пеят тази песен и те карат да тичаш напред, ти чувстваш, че задачата, която трябва да изпълниш е много по-лека. Ако нашите фенове отново създадат тази атмосфера, на Зенит ще бъде много по-трудно. В историята има много примери, когато нашите запалянковци са принуждавали съперника да омеква. Надявам се, че със Зенит ще попълним колекцията си от обрати в такива мачове", каза още Джерард.

 

  Сподели
221