Страмачони: Интер ще продължи да показва атакуващ футбол


Н. Гавазов

Страмачони: Интер ще продължи да показва атакуващ футбол

Старши-треньорът на Интер Андреа Страмачони коментира първата среща от 1/16-финалите на ЛИга Европа против ЧФР Клуж. Както е известно, „нерадзурите" победиха с 2:0 и направиха важна крачка към следващата фаза на състезанието. Страмачони обеща, че неговите възпитаници ще продължават да демонстрират атакуващ футбол и в следващите си мачове.

„Играхме по нова схема и показахме отличен футбол. Паласио беше единственият реален нападател на терена след контузията на Милито, той (Б.ред. Паласио) игра повече от другите напоследък и реших да му дам почивка, но след случилото се с Диего, наложи се да прибегнем до помощта му", заяви Страмачони след мача.

„Ковачич има огромен потенциал. Всеки сега може да разбере, защо дадохме толкова пари за него. Той веднага разбра какво се иска от него на позицията на плеймекъра. Скромно момче е и моята задача е да му помогна", допълни наставникът на Интер.

„Показахме, че може да играем с различни схеми. Мисля, че изглеждахме много добре. В момента провеждаме тежка работа, правим крачки и се движим напред. Очаква ни мач във Флоренция и там смятаме да играем така, както трябва да го прави Интер - открит и атакуващ футбол", завършва Страмачони.

 

  Сподели
133