Зенит с аванс от два гола преди реванша с Ливърпул (видео)


В. Мухарски

Зенит с аванс от два гола преди реванша с Ливърпул (видео)

Зенит Санкт Петербург победи английския гранд Ливърпул с 2:0 в първия мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Първото полувреме ще се запомни с трите пропуска на Луис Суарес, който нямаше късмет да се разпише във вратата на домакините.

Малко след подновяването на играта пред Глен Джонсън се откри отлична възможност, след като той успя да се освободи от защитата на руснаците, но завършващия му удар бе париран от стража на домакините. В 60-ата минута Луис Суарес бе много близо до попадение, но ударът му мина до греда и излезе в аут.

Така се стигна до 69-ата минута, когато Джерард не успя да покрие Хълк, който получи добър пас и със страхотен шут прати топката неспасяемо в горния ъгъл - 1:0. Само три минути по-късно руснаците нанесоха своя втори удар в срещата. Семак се възползва от грешка на Мартин Шкъртел в защитата на Ливърпул и останал сам срещу Рейна направи резултата 2:0 в полза на Зенит.

В 84-ата минута "мърсисайдци" създадоха ново опасно положение, но Стюърт Даунинг изигра ситуацията по-възможно най-лошия начин. Така играчите на Зенит взеха добър аванс преди реванша на "Анфийлд".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132