Вилаш-Боаш не иска Челси да играе в Лига Европа


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш не иска Челси да играе в Лига Европа

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш се обяви против правилата на УЕФА, които дават възможност на класиралите се на трето място отбори в груповата фаза на Шампионската лига да продължат участието си в плейофите на Лига Европа. Според португалският специалист, Челси незаслужено ще продължи да участва в европейските турнири.

„Мисля, че това правило е изключено нечестно. Не смятам, че трябва да се дава бонус на отборите, които са се провалили в груповата фаза на Шампионска лига. По-правилно е за 1/16-финалите на турнира да се класират отборите, които са завършили на трето място в групите си на Лига Европа. В момента отборите, които са се провали в Шампионската лига получават наистина голям бонус, като се прехвърлят в турнира на Лига Европа. Това не е честно", заяви Вилаш-Боаш.

„Челси? С тях не може да се срещнем на 1/16-финалите, но след това всичко може да се случи. Това е съдбата. Ако продължим напред може да се изправим един срещу друг. Челси разполага с отбор, който може да спечели трофея", каза още бившият наставник на „аристократите".

 

  Сподели
83