Експериментален Наполи ще загуби в Днепропетровск


Н. Гавазов

Експериментален Наполи ще загуби в Днепропетровск

Днепър - Наполи
Стадион: "Днепър Арена", Днепропетровск
Дата: 25.10.2012г.
Час: 22:05
Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)

Днипро ще посрещне Наполи в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Това е един от най-завързаните двубои в групата и след неговия край някои неща могат да станат по-ясни, а е напълно възможно възелът да се стегне още повече. Украинците постигнаха две победи в турнира - като домакин над ПСВ и при гостуването си на АИК и благодарение на това оглавиха класирането в група F. Наполи от своя страна започна впечатляващо, след като на „Сан Паоло" се наложи с 4:0 над шведския отбор, но „партенопеите" загубиха гостуването си на ПСВ и с три точки в актива си заемат второто място в квартета.

Във вътрешните първенства представянето на двата съперника е идентично. Днипро загуби гостуването си на Заря в мач от 12-я кръг на Висшата лига на Украйна и е втори в класирането на 12 точки от лидера Шахтьор. Наполи също претърпя поражение през уикенда, но от шампиона Ювентус и след осем мача „партенопеите" са втори в класирането на три пункта от „Старата дама".

Истинска загадка е, каква схема на игра и на кои футболисти ще заложи наставника на домакините Хуанде Рамос. Испанецът постоянно сменя тактическите постройки, а по време на пресконференциите умело отклонява опитите на журналистите да разберат плановете му. Така например срещу АИК украинците играха със схема 4-1-3-2 с огромна атакуваща роля на бековете, докато в последния мач срещу Заря, Днипро излезе с постройка 4-4-2.

Кристиан Маджо е оставен извън групата след като на крилото се насъбраха много мачове от началото на сезона. За сметка на това Кавани, Пандев и Канаваро вече се намират в Украйна. Мигел Бритос се завърна от контузия, но може би ще започне от пейката двубоя. Казаното за Днипро важи в пълна степен и за Наполи - Мадзари постоянно сменя състава в двубоите в Серия А и Европа, така че не е ясно какъв стартов състав ще избере специалиста. Ето и групата за мача: Де Санктис, Росати, Криспино; Ароника, Бритос, Канаваро, Фернандес, Гамберини, Увини; Бехрами, Донадел, Досена, Джемаили, Ел Кадоири, Инлер, Место, Зунига, Кавани, Инсие, Пандев, Варгас. „Ако зависеше от мен, бих играл във всеки мач с 11 различни футболисти, за да дадем най-доброто в двете състезания (Серия А и ЛЕ). След три дни умората ще си каже думата", заяви снощи Мадзари, което предполага, че наставника ще заложи отново на експериментален състав както срещу ПСВ. Все пак схемата на игра си остава същата 3-5-1-1 или 3-5-2.

Това е мач между двата най-силни отбора в групата и победителят в него ще зависи от това, с какъв състав ще излезе Наполи. Гостите и с титулярите си ще бъдат затруднени в Днепропетровск, но ако Мадзари пусне в игра резервите, тогава италианците няма как да спечелят срещата. Предположенията са, че именно това ще се случи, още повече, че колкото и да твърдят обратното, италианските отбори отписват участието си във втория по значимост европейски клубен турнир, хвърляйки силите си в Серия А. Доказателство за слабия интерес към състезанието са и продадените само 162 билета за мача в Днепропетровск (срещу 6240 например срещу Сампдория). Ето защо логиката сочи, че срещу експериментален Наполи домакините би трябвало да вземат своето.

Прогноза: Днипро - Наполи 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Днепър:

23 септември Жемчужина Ялта - Днепър 0:1 (Купа на Украйна)
28 септември Шахтьор Донецк - Днепър 2:1 (Висша лига)
04 октомври АИК - Днепър 2:3 (Лига Европа)
07 октомври Днепър - Динамо Киев 2:1 (Висша лига)
20 октомври Зоря Луганск - Днепър 3:2 (Висша лига)

Наполи:

26 септември Наполи - Лацио 3:0 (Серия А)
30 септември Сампдория - Наполи 0:1 (Серия А)
04 октомври ПСВ Айдховен - Наполи 3:0 (Лига Европа)
07 октомври Наполи - Удинезе 2:1 (Серия А)
20 октомври Ювентус - Наполи 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Днепър - Наполи

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Днепър - 2.05
Равен - 3.50
Наполи - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Днепър - 2.05
Равен - 3.25
Наполи - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114