Мура продължава да пише история, Сараево и Витес отпадат (видео)


В. Мухарски

Мура продължава да пише история, Сараево и Витес отпадат (видео)

Мура 05 се класира за плейофния кръг на турнира Лига Европа. Словенците, които отстраниха ЦСКА преди седмици, днес загубиха с 0:2 от Арсенал Киев като домакини, но с общ резултат 3:2 продължават напред.

Както е известно в първата среща Мура падна с 0:3, но заради нередовен играч на киевчани, УЕФА присъди служебна победа на словенците. В днешната среща Арсенал поведе с гол още във 2-ата минута на Кобахидзе. Допълнителен стимул за Мура бе факта, че Симоненко от гостите бе изгонен за втпри червен картон. В 61-та минута Хомейнюк направи резултата 2:0, но до нов гол не се стигна. В последните секунди на срещата Шаков получи втори жълт картон и киевчани завършиха срещата с девет души.

В друга среща Самуел Ето`о вкара два гола за победата на Анжи Махачкала с 2:0 като гост на Витес. Първият мач също завърши с победа 2:0 за руския тим и така холандците, които отстраниха Локомотив Пловдив, се сбогуват с Лига Европа.

ФК Сараево загуби от Зета Голубовци с 0:1 като гости и също са аут от турнира, въпреки че босненци взеха първата среща с 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186