Екзекуторът на ЦСКА с големи шансове да отстрани Арсенал


Н. Гавазов

Екзекуторът на ЦСКА с големи шансове да отстрани Арсенал

Киевският Арсенал може да получи техническа загуба в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу екзекутора на софийския ЦСКА - Мура. Както съобщава официалния сайт на украинския клуб, УЕФА е уведомила Арсенал за това, че взетият под наем футболист Ерик Матуку през 2010 година в мача за Генк против Порто е бил изгонен от терена, получавайки наказание от два мача.

Футболистът обаче е изтърпял само един двубой от дисквалификацията си и поради това е нямал право да играе срещу словенците, което означава, че дисциплинарният комитет на УЕФА може да присъди техническа загуба на Арсенал за нарушаване на регламента. Заседанието по този въпрос ще се състои на 7 август.

Както е известно, първият мач на украинска земя завърши при резултат 3:0 за „артилеристите", но ако европейските футболни чиновници присъдят служебна победа за Мура, тогава шансовете на словенците да се класират за плейофите за груповата фаза на турнира се увеличават, тъй като Арсенал ще трябва да постигне победа поне от четири чисти гола, ако иска да отстрани своя съперник.

 

  Сподели
96