Гол на чужд терен ще класира Левски напред


В. Мухарски

Гол на чужд терен ще класира Левски напред

Сараево - Левски
Стадион: "Олимпийски стадион", Сараево
Дата: 26.07.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Кристиан Балаж (Румъния)

ФК Сараево и Левски излизат един срещу друг на "Олимпийски стадион" в Сараево в среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Първият мач завърши при резултат 1:0 в полза на "сините" и това им дава леко предимство преди втората среща. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" от преди седмица ще бъде запомнен повече със заяждането по трибуните. Скандален плакат разгневи феновете на ФК Сараево, след като привърженици на „синия” клуб разпънаха транспарант с надпис: “Ратко Младич и Аркан ви е*аха! Сега наред сме ние!”. Плакатът вбеси истински „Ордите на злото”, които се заканиха, че ще отмъстят на левскарите по време на реванша в Босна и Херцеговина.

Психовойната между феновете на двата отбора мина всякакви граници след като в Интернет бе разпространена рисунка, направена от босненските фенове, на която е обесен националният ни герой Васил Левски. По този начин феновете от "Horde Zla" решиха да "ударят" по "сините", но и по абсолютно всички българи, разпространявайки снимки от обесването на Апостола на свободата. При пристигането си в България феновете на Сараево се замесиха в сбиване пред столичен хотел. В деня на мача пък те поругаха храм паметника “Александър Невски”.

В резултат на всичко това само 500 фенове на Левски ще заминат за Босна за реванша с ФК Сараево. "Сините" привърженици са организирали пет автобуса, а допълнително ще има и хора с микробуси и собствени автомобили. Групата ще пътува заедно, каквито препоръки дадоха и от Министерството на външните работи заради обстановката в Босна и Херцеговина. Обстановката по трибуните няма как да не се отрази и на двадесет и двамата на терена.

В спортно-технически аспект наставникът на Левски Илиан Илиев няма да може да разчита на двама основни играчи за срещата. Това са опитният Христо Йовов и френският бранител Ромен Ели.

Със сигурност капитанът Станислав Ангелов ще бъде централен бранител с Иво Иванов пред Пламен Илиев. Интересно е, че в групата от 19 играчи попадна Сюлейман Диамутен, който не бе с отбора в Австрия, тъй като "сините" се опитват да се разделтя с него.

"Горе-долу съм наясно с това кои ще бъдат титулярите в този мач. Отиваме като фаворит в Сараево, все пак имаме преднина от първия мач. За нас е много важно да не обръщаме внимание на обстановката, която се създаде заради проблемите с феновете. Отиваме концентрирани. Не сме тренирали дузпи. Трябва да задържаме повече топката и да си я подаваме, тогава играта на Левски върви.“, заяви треньорът на "сините" Илиан Илиев.

„Това, че Диамутен попадна в групата не означава, че той ще играе. Лошо е, че опитни хора като Ели и Христо Йовов отпадат от групата. Другите момчета показаха желание по време на подготовката, така че от тази гледна точка нямаме притеснения. Гледаме да сме съсредоточени върху нашата работа. Мачът се играе на терена, а не около него“, допълни специалистът.

Старши-треньорът на ФК Сараево Драган Йович даде пресконференция преди мача с Левски от турнира Лига Европа. Ето какво заяви той:

„В първия мач играхме добре. Съжаляваме за някои пропуски, но резултатът не е лош. Самочувствието ни нарасна, защото в София видяхме, че можем да играем срещу Левски. Тренирахме доста офанзивни варианти в последните дни, няма да играем защитно. Трябва да вкараме поне един гол, така че няма как да сме дефанзивно ориентирани в мача”, сподели наставникът на ФК Сараево.

„Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха в София. Когато ги видях се почувствах много добре. Всички ние знаем какво значи този мач за ФК Сараево. Обещавам, че ще дадем всичко от себе си, дори и повече”, добави вратарят на Сараево Ади Адилович, който ще е титуляр срещу „сините” от София.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Сараево:
 
20 май Звиезда - Сараево 2:0 (Висша лига)
23 май Сараево - Борац Баня Лука 2:2 (Висша лига)
05 юли Сараево - Хибърниънс 5:2 (Лига Европа)
12 юли Хибърниънс - Сараево 4:4 (Лига Европа)
19 юли Левски - Сараево 1:0 (Лига Европа)
 
Левски:
 
05 юли Левски - Черноморец Одеса 0:2 (Приятелска среща)
07 юли Левски - Гьор 2:1 (Приятелска среща)
10 юли Левски - Соленау 3:3 (Приятелска среща)
10 юли Левски - Пандури 1:0 (Приятелска среща)
19 юли Левски - Сараево 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:
 
Сараево - Левски
 
1 среща
0 победи за Сараево
0 равенства
1 победа за Левски
Голова Разлика: 1:0 за Левски

Коефициенти от bet365:
Сараево - 3.50
Равен - 3.40
Левски - 1.90
 
Коефициенти от Offsidebet:
Сараево - 3.35
Равен - 3.50
Левски - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189