Хамбургер срази Ман Сити, Марто не играе


А. Франгов

Хамбургер срази Ман Сити, Марто не играе

Хамбургер заслужено победи Манчестър Сити с 3:1 като домакин в мач от 1/4 финалите за Купата на УЕФА. Домакините бяха изненадани от ранен гол на Стивън Айрлънд в първите секунди на двубоя, но впоследствие стигнаха до пълен обрат и засужено се поздравиха с победата. Българите Валери Божинов нямаше картотека за мача и не взе участие, а доскоро контузеният МАртин Петров не влезна в игра за тима на Марк Хюз.

 

В първата мунита на мача Робиньо овладя перфектно дълъг пас отляво, финтира защитник и изведе Стивън Айрлад, който не сгреши и откри резултата. Йорис Матайсен върна попадението в 9-та минута от корнер с глава - 1:1. Страничната греда помогна на Шей Гивън след удар на Питройпа в 20-та минута, а до края на полувремето Шей Гивън се намеси на няколко пъти решаващо и запази равенството до почивката. В 63-та минута Майка Ричардс игра с ръка в наказателното поле и Пьотър Троховски отбеляза за 2:1 от бялата точка. Троховски асистира и за третото попадение за домакините с добър пробив отляво и центриране, което намери непокрит перуанският нападател на Хамбургер Хосе Паоло Гереро и влезлият като резерва футболист уформи крайното 3:1 за Хамбургер.

Така "Гражданите" ще се опитат да заличат двата гола пасив на 16 април в Манчестър, но играта на Хамбургер тази вечер показа, че това надали ще е лесно за Сити.

ХАМБУРГЕР ШФ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:1
0:1 Айрлънд (1)
1:1 Матайсен (9)
2:1 Троховски (63-дузпа)
3:1 Гереро (79)

ХАМБУРГЕР: Рост, Янсен, Матайсен, Гравгаард, Бенджамин, Аого, Яролим, Питройпа, Троховски, Петрич, Олич (71-Гереро)
Старши треньор: Мартин Йол

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Гивън, Бридж (46-Гаридо), Дън, Онуоха, Ричардс, Сабалета, Айрлънд, Райт-Филипс (83-Желсон Фернандес), Робиньо, Стъридж (62-Бенжани), Белами
Старши треньор: Марк Хюз

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
378