Атлетико - Валенсия: Класическа испанска схватка


Н. Гавазов

Атлетико - Валенсия: Класическа испанска схватка

Атлетико Мадрид - Валенсия
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 19.04.2012г.
Час: 22:05
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Атлетико Мадрид посреща Валенсия в първи полуфинален мач от Лига Европа. Това ще бъде класическа испанска схватка с горещи страсти на терена и трибуните, а това, че двата отбора и техните треньори се познават много добре не бива да ни лъже, че ще станем свидетели на скучен и затворен мач. Най-хубавото е, че тимовете са на едно равнище и по този начин ще отпаднат всякакви опасения за загуба на интригата още в първия двубой.

В началото на сезона Атлетико се представяше много зле и отборът гравитираше дори около зоната на изпадащите. След треньорската смяна и поемането на тима от Диего Симеоне „дюшекчиите" се стабилизираха, пробойните в отбраната изведнъж изчезнаха и столичани започнаха да печелят двубоите си. Добрите резултати на тима не само изкачиха Атлетико в таблицата за класиране, но отборът е замесен в борбата за европейските места и дори има теоретични шансове дa се опита да атакува Шампионска лига.

Колкото повече наближава края на сезона, толкова по-лошо започва да играе Валенсия. Недосегаемият по-рано отбор, сега с кръв и пот се опитва да запази третото място, а нагледна демонстрация на слабостта на „прилепите" стана последният мач от вътрешното първенство, когато хората на Унай Емери бяха пометени с 0:4 от Еспаньол. Всъщност, положението на наставника изобщо не е сигурно, след като за нов треньор се спрягат няколко имена, най-много това на 46-годишният сърбин Мирослав Джукич.

За домакините няма да играят контузените Силвио и Антонио Лопес, както и изтърпяващия дисквалификация ключов централен защитник Диего Годин. Хуанфран, Габи и Туран се завърнаха в отбора след като консумираха наказанията си и не е изключено Арда да намери място в стартовия състав. Схема на игра 4-2-3-1 с Габи и Тиаго в опорната зона.

Гостите са без контузения Евер Банега и наказания Антонио Бараган. Относно състоянието на Роберто Солдадо, в момента нападателят се намира в Мадрид, но дали ще вземе участие в двубоя утре вече, ще стане ясно след преминаване на допълнителни медицински тестове. Засега индикациите са положителни и очакванията са испанският национал да бъде изправен на крака. Десният бек Бараган ще бъде заменен от Бруно, а на другия фланг на защитата ще застане Алаба. Схема на игра 4-2-3-1.

През 2010 година двата тима се срещнаха за първи път в евротурнирите. Тогава на „Местая" съперниците завършиха при резултатно равенство 2:2, а в Мадрид Атлетико удържа 0:0, като герой в мача се превърна сегашният вратар на Мачнестър Юнайтед Давид Де Хеа.

Атлетико има само 4 загуби на родна земя през настоящия сезон, а Валенсия спечели само 3 от последните си 11 мача във всички турнири и записа само една победа в последните си 6 гостувания. Вероятно целта на гостите ще бъде да запазят интригата за реванша, докато домакините ще бъдат вдъхновени да постигнат добро предимство в първата среща. И двата тима са равностойни в момента, но по-добрата форма на Атлетико и подкрепата на феновете прави столичният тим фаворит за победа.

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

01 април Атлетико Мадрид - Хетафе 3:0 (Примера)
05 април Хановер 96 - Атлетико Мадрид 1:2 (Лига Европа)
08 април Леванте - Атлетико Мадрид 2:0 (Примера)
11 април Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
15 април Райо Валекано - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)

Валенсия:

01 април Валенсия - Леванте 1:1 (Примера)
05 април Валенсия - АЗ Алкмаар 4:0 (Лига Европа)
08 април Реал Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
11 април Валенсия - Райо Валекано 4:1 (Примера)
15 април Еспаньол - Валенсия 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Валенсия

152 срещи
54 победи за Атлетико Мадрид
40 равенства
58 победи за Валенсия
Голова Разлика: 233:223 за Валенсия


Коефициенти от bet365:
Атлетико Мадрид - 2.10
Равен - 3.40
Валенсия - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171