Твенте и Ники Михайлов продължават напред в Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Твенте и Ники Михайлов продължават напред в Лига Европа (видео)

Твенте, с Николай Михайлов в редиците си, се класира на осминафиналите за Лига Европа. Холандският тим спечели и втория мач срещу Стяуа Букурещ с 1:0 (общ резултат 2:0). Българският страж бе титуляр за холандския тим и почти нямаше интересни положения пред неговата врата, с изключение на една ситуация в края на двубоя.

Българският национал в Стяуа Валентин Илиев бе на пейката за румънците и не се появи в игра до края на срещата. Двата тима не изиграха особено интересен двубой. Футболистите на Стяуа се опитаха да наложат натиск в началото, но домакините подходиха спокойно и не допуснаха положения пред Михайлов.

След близо половин час игра падна единственото попадение в срещата. Румънският страж - Татарушану се подхлъзна и не успя да отиграе върната към него топка, а Де Йонг отне и веднага подаде към Чадли, който нямаше как да пропусне на опразнената врата - 1:0.

След почивката двата тима си размениха по едно добро положение. Отново Де Йонг бе изведен сам срещу вратаря, но този път Татарушану се намеси добре. Малко преди края се откри и единственото положение пред Стяуа, когато Николич стреля от удобна позиция, но Михайлов внимаваше и парира шута. На осминафиналите Твенте ще има за съперник Шалке или Виктория Пилзен, които играят по-късно.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
113