Манчини: Искаме да играем на финал в Лига Европа


Н. Гавазов

Манчини: Искаме да играем на финал в Лига Европа

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини след срещата-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа с Порто изрази удовлетворение от получения резултат. Както е известно, „гражданите" победиха „драконите" с 4:0 на „Етихад Стейдиъм" и с общ резултат 6:1 изхвърлиха от по-нататъшно участие в турнира миналогодишния победител в състезанието.

„Това беше една добра вечер, макар че не мога да я нарека лека. Порто е един от най-добрите отбори в Европа, който играе много силно. Поради това се радвам, че се класирахме за следващия етап в турнира. Длъжни сме да се класираме за финала, но знам, че ще бъда много трудно да го направим. С такива отбори като Манчестър Юнайтед, Валенсия и Шалке наистина ще е много трудно, защото всички тези тимове са от нивото на Шампионска лига", цитира Sky Sports думите на Манчини.

„Що се отнася до развитието на нещата в мача, голът в първата минута беше много важен, защото след него Порто започна да играе много силно. Съперникът владееше много топката и ни беше трудно да действаме срещу него. Да, имахме шансове да отбележим гол, но не ги използвахме достатъчно. А както знаете, ако не вкарвате, може да се получат проблеми. Може би 4:0 не е справедлив резултат, но важното е, че се класирахме напред", допълва италианският специалист.

 

  Сподели
102