Де Бур: Играчите на Юнайтед не бива да получават пространства


Н. Гавазов

Де Бур: Играчите на Юнайтед не бива да получават пространства

Старши-треньорът на Аякс Франк Де Бур призна, че пред неговия отбор стои много трудна задача в двубоите срещу Манчестър Юнайтед от 1/16-финалите на Лига Европа. Както е известно, тази вечер от 20:00 часа българско време двата гранда ще излязат на „Амстердам Арена" в първа среща от този етап на втория по значимост турнир на Стария континент.

„В продължение на много години силата на Юнайтед е в тяхното единство. Силата на Сър Фъргюсън е в това, че всяка година отново и отново работи за него в максимална степен", цитира Sky Sports думите на Де Бур.

Преди мача тази вечер наставникът на Аякс се консултира с Едвин Ван де Сар, който миналата година приключи кариерата си на футболист именно в Юнайтед.

„Ние разговаряхме и стигнахме до извода, че ролята на Кенет (Б.ред. вратаря на Аякс) ще нарасне много, ако играчите на съперника ни бъдат допуснати до нашата врата. Футболисти като Рууни, Нани и Уелбек не бива да получават и четити-пет метра свободно пространство. Винаги трябва да ги държим на границата от двата метра, в противен случай ще избягат и повече няма да ги видим. Това беше и най-големия съвет от страна на Едвин", завършва Де Бур.

 

  Сподели
83