Рууни: Нашата цел е да спечелим Лига Европа


Н. Гавазов

Рууни: Нашата цел е да спечелим Лига Европа

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че той и съотборниците му имат намерение да спечелят Лига Европа. Както е известно, за първи път от 1995 година насам, в четвъртък вечер „червените дяволи" ще вземат участие в турнир различен от Шампионската лига, когато хората на Сър Алекс излязат срещу Аякс на „Амстердам Арена", за да си проправят пътя към следващата фаза на Лига Европа.

С отпадането си от Шампионска лига, пред Манчестър Юнайтед се появи редкия шанс да се изравни с Аякс, Байерн Мюнхен и Ювентус по триумфиране във всички досегашни европейски турнири. Нападателят Уейн Рууни е готов да приеме това предизвикателство.

„С нетърпение очаквам момента, когато ще започнем участието си. Това е ново предизвикателство за нас и искаме да победим. Няма никакъв смисъл да започваме нещо, което не искаме да спечелим. Уверен съм, че Сър Алекс ще може правилно да построи отбора и тази вечер да победим. Ще е наистина много хубаво, ако именно сегашния състав на Юнайтед донесе във витрината на клуба първия трофей от Лига Европа. Това е нашата цел - да победим!", заяви Рууни за BNR Nieuwsradio.

 

  Сподели
99