Валенсия ще удържи Стоук


Т. Михайлов

Валенсия ще удържи Стоук

Стоук Сити - Валенсия
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 16.02.2012г.
Час: 22:05
Съдия: Петер Расмусен (Дания)


Стоук Сити и Валенсия излизат един срещу друг в интересен 1/16-финал в Лига Европа. Англичаните, които се завърнаха в европейските турнири след близо 40 години отсъствие, се представят много стабилно у дома, но този път имат за съперник един от най-добрите испански отбори, натрупал дългогодишен опит в надпреварите на Стария континент.

Стоук Сити бе много стабилен през есента и завърши на втора позиция в Група Е, където бяха още отборите на Бешикташ, Динамо Киев и Макаби Тел Авив. „Грънчарите“ загубиха само веднъж, в последния кръг, когато беше и спорът им с Бешикташ за първата позиция. Във Висшата лига Стоук започна добре, но в момента се намира в лоша серия от 4 поредни загуби, което го смъкна до 13-ата позиция. Все пак тимът на Тони Пулис има 30 точки, което означава, че трябва да спечели още 10-ина, за да си гарантира оставането в елита. В събота „грънчарите“ загубиха гостуването си на Фулъм с 2:1.

Валенсия попадна в Лига Европа след не особено успешна кампания в Шампионската лига, където остана на трета позиция в Група Е. Челси и Байер Леверкузен изпревариха „прилепите“. Сезонът в Примера върви добре за Валенсия, който убедително държи 3-ата позиция с 8 точки аванс пред четвъртия Леванте след 22 кръга. Лидерите са далеч пред момчетата на Унай Емери, които най-сетне сложиха край на серията си от 5 мача без победа с успех с 4:0 над Спортинг Хихон.

Домакините няма да могат да разчитат на Мамади Сидибе, който е аут до края на сезона заради контузия в коляното. Аут е и Матю Ъпсън, който ще пропусне и двете срещи с Валенсия заради наказание.

Цели 4 са отсъстващите от тима на Валенсия. Това са Мадуро, Алкасер, Ернандес и Каналес. В неделя „прилепите“ гостуват на Барселона и е възможно някои от основните им играчи да получат почивка от Унай Емери.

Валенсия е далеч по-опитният тим, особено когато става дума за директни елиминации. Стоук обаче е стабилен домакин и с оглед лошата форма на двата отбора това би трябвао да е критерият, който да има най-голяма тежест в търсенето на правилния залог. Двата отбора не са особено резултатни напоследък и, въпреки че „прилепите“ са лек фаворит според букмейкърите, по-скоро те ще търсят равенство и победа в реванша, докато домакините ще създават повече положения.

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

21 януари Стоук Сити - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)
28 януари Дарби Каунти - Стоук Сити 0:2 (ФА Къп)
31 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
04 февруари Стоук Сити - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
11 февруари Фулъм - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Валенсия:

29 януари Расинг Сантандер - Валенсия 2:2 (Примера)
01 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
05 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
08 февруари Барселона - Валенсия 2:0 (Купа на Краля)
12 февруари Валенсия - Спортинг Хихон 4:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Стоук Сити - Валенсия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 2.80
Равен - 3.25
Валенсия - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 2.80
Равен - 3.15
Валенсия - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268