Реднап е изправен пред дисциплинарно преследване от УЕФА


Н. Гавазов

Реднап е изправен пред дисциплинарно преследване от УЕФА

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап ще разбере този следобед дали ще се изправи пред дисциплинарни действия от страна на УЕФА, заради жестовете, които той отправи към феновете на Шамроук Роувърс по време на мача между двата отбора от турнира Лига Европа. Както е известно, наставника на „шпорите" бе постоянно освиркван и подложен на обидни песнопения от страна на местните фенове и очевидно нервите на специалиста не издържаха и в средата на второто полувреме Реднап вдигна юмрука си към запалянковците на Шамроук.

Ако УЕФА намери наставника на Тотнъм за виновен, най-вероятно той ще бъде дисквалифициран да не води отбора си до две срещи. От УЕФА потвърдиха, че очакват доклада на делегата си и на главния съдия в мача, но намекнаха, че ако инцидентът не е отразен от длъжностните лица, те няма да инициират разследване срещу Реднап.

„Докладите трябва да бъдат предадени до 48 часа след мача, но получихме уверението, че още днес следобед ще бъдат тук", цитира Press Association Sport думите на говорител на УЕФА.

След скандалния мач, в който Тотнъм отнесе своя противник с 4:0, мениджърът на лондончани побърза да изглади конфузната ситуация.

„Аз съм прекарал достатъчно време в Ирландия, за да знам какви прекрасни хора има тук. Но когато се съберат, те започват да говорят глупости, да обиждат и това е футбола. Това е животът. Аз не изпитвам към тях никаква злоба", заяви за Sky Sports Реднап.

 

  Сподели
97