Божинов и Миланов със загуби в Лига Европа


В. Мухарски

Божинов и Миланов със загуби в Лига Европа

Лацио победи Спортинг Лисабон с 2:0 в среща от група "D" на турнира Лига Европа. Цял мач за гостите изигра българският национал Валери Божинов, който обаче не успя да помогне на своя тим да стигне до нещо повече от загуба. Той обстелва вратата на "орлите" след почивката - в 48-ата, 69-ата и 88-ата минута, но въпреки това нямаше късмет да се разпише.

Lazio's Czech Forward Libor Kozak (R) Scores

Козак откри резултата в полза на Лацио в 42-ата минута. След почивката падна второто попадение в срещата. В 55-ата минута Диаките по прекрасен начин намери Скули, който сам срещу вратаря на португалците без проблеми оформи крайното 2:0 за римляните. Лацио се класира за 1/16-финалите на турнира Лига Европа, след като зае второто място в крайното класиране на групата с 9 точки, докато Спортинг си остана първи с 12 пункта.

FC Zurich's Xavier Margairaz (C) And FC Vaslui's Pavol Farkas (L) Fight For The Ball On December 14, 2011

В друга среща от групата Цюрих се наложи като домакин над румънския Васлуй с 2:0. Българският защитник Живко Миланов игра цял мач за гостите. В 69-ата минута, Ксавие Маргайрас откри резултата в полза на Цюрих. В последната 90-ата минута Оливер Буф сложи точка на спора и оформи крайното 2:0.

FC Zurich's Admir Mehmedi (C) And FC Vaslui's Gladstone (L) And Lucian Sanmartean (R) Fight For The Ball On December 14,

Въпреки днешния успех Цюрих остава на последното място в групата с 5 точки, а Живко Миланов и компания завършват на трета позиция с 6 пункта и също отпадат от надпреварата.

  Сподели
163