Антонети: Много съм разочарован


-.

Антонети: Много съм разочарован

След загубата на Рен от Удинезе с 1:2 в мач от първия кръг на турнира Лига Европа този четвъртък, наставникът на французите Фредерик Антоанети призна, че е разочарован от резултата и допълни, че липсата на опит във водения от него отбор е основната причина за поражението. Специалистът дори подчерта, че играчите му са били изненадани в моментите когато са превъзхождали своя противник.

„Когато отборът ти играе добре и накрая загуби, няма как да не си разочарован. Ще гледам на тази среща като на повод да станем по-силни, защото очевидно страдаме от липса на опит. Ако го притежавахме, щяхме да спечелим този мач. Бяхме изненадани дори когато доминирахме в определени моменти на играта. Но въпреки това успехът беше за Удинезе, а не за нас. Определено изпитваме трудности - развитието на клуба е изцяло на собствена издръжка, освен това стадионът, на който играем има нужда от ремонт. Беше предвидимо, че ще върна Монтаньо на терена, защото играем мачове на всеки три дни. Мислех, че може да спечелим, още повече, че Монтаньо започна добре. Всъщност, точно тогава Букари се контузи. Той и Манган се намират в болницата за изследвания и ние все още не знаем какво им, но според мен става дума за две сериозни травми и за отсъствието им от терена за дълъг период от време", заяви Антонети в интервю за L'Equipe.

Наставникът на Удинезе Франческо Гуидолин отдаде дължимото на своите противници и призна, че отборът му е имал късмет.

„Това са три важни точки, но няма да излъжа, ако кажа, че не ги заслужавахме. Признавам си, че Рен заслужаваше да постигне по-добър резултат. Спечелихме благодарение на няколко добри хода, с хитрост и ефикасност. Ако имахме същия успех и срещу Арсенал, може би вчера щяхме вече да сме в Шампионската лига. Получихме максимума с няколко добри хода. Не искам да обещавам нищо на феновете на Удинезе. Първо-не можем да повторим играта си от миналата година. И второ-когато един играч от 1991г. чуе стадионът да скандира, това не му помага особено. И знам, че ако бяхме загубили, щяха да ни освиркат. Имам млад отбор, на който липсва опит. Абди и Нютон са на двадесетина години, Фабрини също. Ще бъде един тежък сезон за нас", разясни треньорът на Удинезе.

ВИОЛЕНА НЕНЧЕВА

  Сподели
103