Пробвайте знак 1 за Андерлехт - Лудогорец


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 1 за Андерлехт - Лудогорец

Андерлехт - Лудогорец
Стадион: "Лото Парк", Брюксел
Дата: 24.10.2024 г.
Час: 22:00


Лудогорец гостува на Андерлехт в среща от основната фаза на Лига Европа. Разградчани имат една точка след ремито с Виктория Пилзен, като в двубоя преди това инкасираха неприятна загуба от Славия Прага. Сега е време за третото изпитание, което не по-малко любопитно.

Халфът на Лудогорец - Якуб Пьотровски претърпя операция от двустранна ингвинална херния. След като премина необходимия набор от тестове и изследвания, диагнозата беше поставена веднага след завръщането му от националния отбор. Операцията беше насрочена за днес и се извърши в елитна клиника в Познан.

Междувременно, Едвин Куртулуш поднови пълноценни тренировки с отбора след кратко възстановяване от травма. Шведският национал ще бъде на разположение на треньорския щаб за предстоящите мачове в първенството и Лига Европа.

Преди броени дни тимът от Разград изигра шампионатния си двубой срещу Септември София. Очаквано шампионите нямаха проблем, стигнаха до лесна победа, без да си дават много зор, а и футболистите спестиха сили за предстоящия съперник в Лига Европа.

В историята Андерлехт се е спречквал с родни тимове. През сезон 1962/63 г. е първия сблъсък на белгийците срещу български тим. Тогава е преодолян доста силният по онова време отбор на ЦСКА (тогава ЦДНА) след 2:2 и победа с 2:0. В следващото десетилетие е време за двубой срещу друг софийски евробоец - Локомотив. И тук Андерлехт се оказва краен победител след две победи над "железничарите", едната от които доста категорична - 6:1 и 2:0. През 2008-ма година Андерлехт е сред възможните съперници на Левски в предварителните кръгове на Шампионска лига. Мачът щеше да е факт, ако "виолетовите" бяха преодоляли БАТЕ Борисов. Това обаче не се случва, а след това отборът от Беларус поднася сензацията, справяйки се и със "сините", които по това време бяха считани за фаворити.

Андерлехт има и два мача срещу Лудогорец. Това се случва през миналата година, когато в турнира Лига на конференциите - белгийците триумфираха драматично след изпълнения на дузпи. Първата среща е спечелена от Лудогорец с 1:0, но на реванша разградчани инкасират поражение с 1:2 и така всичко се решава при дузпите, където родните шампиони правят доста пропуски от бялата точка. Гонзало Пипа, Доминик Янков и Педро Нареси се надпреварват кой да пропусне при наказателните удари, докато Андерлехт реализираха на три пъти.

 

ПРОГНОЗА: АНДЕРЛЕХТ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116