Рангник: И Раул нямаше да ни помогне


Н. Гавазов

Рангник: И Раул нямаше да ни помогне

Старши-треньорът на Шалке 04 Ралф Рангник заяви, че решението му да остави в Гелзенкирхен нападателя Раул няма никакво влияние върху снощното поражение на „миньорите" срещу финландския ХИК. Както е известно, германският клуб, който през миналия сезон достигна до полуфинал в Шампионската лига, сега е изправен пред планина, за да се класира в групите на Лига Европа, след като в четвъртък вечер загуби с 0:2 първия си мач в Хелзинки.

Рагник смята, че дори Раул да бе взел участие в двубоя, той нямаше да може да направи разликата между двата тима.

„Ние просто избрахме погрешен начин на игра и оставихме всичко в ръцете на финландците. С това, което разполагам, нямаше да ни бъде по-лесно и с Раул", заяви Рангник пред Bild.

Испанският нападател най-вероятно няма да може да вземе участие и на реванша, след като спекулациите в медиите го свързват с напускане на клуба. Въпреки това, според наставника на Шалке 04, официалната причина да не бъде включен Раул в снощния мач в Хелзинки е да бъде предпазен играча от изкуственото покритие на стадион „Сонера" където си игра двубоя.

„Ние трябва да се научим от грешките, които допуснахме. Хелзинки игра много добре в тактическо отношение и на всичкото отгоре използваха покритието в своя полза. Не е невъзможно да обърнем нещата в у нас. В състояние сме да вкараме три, четири и дори пет гола, както го направихме срещу Кьолн, особено като се знае, че ще играем на естествена трева", допълва Рангник.

 

  Сподели
103