Тотнъм прегази Карабах с десет човека


Н. Гавазов

Тотнъм прегази Карабах с десет човека

Тотнъм победи азербайджанския Карабах в Лига Европа, като вкара всичките си голове с десет човека - 3:0.

Още в седмата минута на мача, който започна с половин час закъснение, "шпорите" останаха с десет души. Жуниньо отне топката на невнимателния Раду Драгушин в централния кръг и се втурна към вратата. Бранителят на домакините опита да поправи грешката си, но извърши фаул на последната надежда и получи директен червен картон.

Пасивът от един играч обаче не попречи на Тотнъм да открие резултата в 12-ата минута. Доминик Соланке прихвана топката в противниковата половина на терена и подаде в наказателното поле към Бренън Джонсън, който стреля - 1:0.

В 27-ата минута Джонсън бе длъжен да вкара дубъл. Бренан вече се бе измъкнал покрай вратаря на границата на наказателното поле, но не уцели празната врата.

В останалата част Карабах създаде няколко положения, но или не уцели сам вратата, или вратарят Гулиелмо Викарио и защитниците му действаха надеждно.

Второто полувреме започна със слаба игра на вратаря на гостите при изпълнение на ъглов удар, изчиствайки топката към Пап Матара Сар, който порази вратата - 2:0.

Няколко минути по-късно Ив Бисума наруши правилата в собственото си наказателно поле, но Торал Байрамов пропусна възможността да върне Карабах в мача, като от 11 метра уцели гредата.

Пропуснатата дузпа ядоса гостите, които активизираха играта си и дори удариха гредата на вратата на Викарио.

В 68-ата минута обаче Тотнъм направи големия резултат. Именно Доминик Соланке изигра завършващия щрих, след като далечен удар на Сон Хенг-мин бе отразен от вратаря - 3:0.

С десет души на Тотнъм бе трудно, но поносимо - все пак разликата в класата на двата отбора беше твърде голяма.

  Сподели
49