Липсата на Шева няма да се отрази и Динамо ще победи Литекс


В. Мухарски

Липсата на Шева няма да се отрази и Динамо ще победи Литекс

Литекс - Динамо
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 18.08.2011
Час: 19:45
Съдия: Михаел Кукулакис (Гърция)

Литекс приема украинския гранд Динамо Киев в първи мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Добрата новина за феновете на тима от Ловеч е фактът, че звездата на Динамо Андрий Шевченко ще пропусне следващите няколко двубоя на своя тим, включително и двете срещи с Литекс. През второто полувреме на мача с Арсенал Шева получи удар в лицето от противников защитник и поиска смяна. По-късно носителят на "Златната топка" за 2004 година беше откаран за обстоен преглед в киевска клиника и резултатите показаха, че става дума за фрактура на скулата.

Неприятната новина за щаба на българите е наказанието на капитана Йеленкович. Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев все още не е наясно кой да замени Небойша в центъра на халфовата линия. Както е известно, сърбинът получи червен картон в реванша с Висла в Шампионската лига и сега "оранжевите" ще трябва да се оправят без него.

Най-вероятно наставникът на българите ще заложи на Александър Цветков, който има опит на тази позиция. Другият вариант бе Румен Руменов, но талантът от школата е контузен и отпада от сметките на Пенев.

"Наясно сме със съперника, чета и се информирам какво става в Динамо. Доколкото разбрах след последния им мач от първенството на Украйна може би ще има промени в състава. Въпросът е само с кое име ще заменят отсъстващите. Горе-долу сме наясно и сме почти сигурни къде ще има промени. Аз мисля, че отсъствието на Шевченко ще е плюс за нас, защото той е един голям, качествен футболист и предполага, че донякъде отсъствието му може да се отрази на Динамо, въпреки че те разполагат с изключително силни футболисти", заяви Любо Пенев.

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

26 юли Литекс - Висла Краков 1:2 (Шампионска лига)
30 юли Литекс - ЦСКА София 1:3 (Суперкупа на България)
03 август Висла Краков - Литекс 3:1 (Шампионска лига)
07 август Литекс - Берое 2:1 (А група)
18 август Видима-Раковски - Литекс 1:1 (А група)

Динамо Киев:

26 юли Динамо Киев - Рубин 0:2 (Шампионска лига)
30 юли Металург Донецк - Динамо Киев 0:0 (Висша лига)
03 август Рубин - Динамо Киев 2:1 (Шампионска лига)
07 август Динамо Киев - Карпати 2:0 (Висша лига)
13 август Арсенал Киев - Динамо Киев 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Литекс - Динамо Киев

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148