Лудогорец влезе в основната схема на Лига Европа


FUTBOL-TV

Лудогорец влезе в основната схема на Лига Европа

Лудогорец се класира за основната схема на Лига Европа, след като спечели с 2:1 и реванша в плейофа срещу Петрокуб на стадион "Зимбру“ в Кишинев. 

Разградчани победиха с 2:1 в реванша от плейофите срещу молдовския Петрокуб и след категоричната победа с 4:0 в първия мач с общ резултат 6:1 продължават напред.

Петрокуб поведе в резултата в 28-ата минута. Аслак Фон Витри сбърка фатално, след като подари топката на Михаил Лупан, а той намери Амброс отдясно в пеналтерята, който прати топката в близкия ъгъл на вратата на Серджио Падт.

Петрокуб остана с човек по-малко в 57-ата минута, след като Мудрак бе изгонен набързо за два жълти картона. Той първо получи жълт картон за нарушението, което извърши срещу Рик Джонатан. След това Мудрак изръкопляска на съдията и за това свое действие бе изгонен за втори жълт картон от рефера Саша Стегеман.

В 75-ата минута Лудогорец изравни. Спас Делев получи топката сам срещу вратаря след груба грешка в защитата на съперника и хладнокръвно направи 1:1.

Лудогорец осъществи пълен обрат в третата минута на добавеното време на срещата. Рик Джонатан вкара много красив гол. Бразилецът с удар от средно разстояние прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Смаленеа. 

  Сподели
39