Душан Керкез: Този мач е по-специален за мен, защото имам много приятели тук


FUTBOL-TV

Душан Керкез: Този мач е по-специален за мен, защото имам много приятели тук

Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез очаква един по-специален мач за водения от него състав срещу Жрински Мостар в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. "Жълто-черните" победиха с 2:1 у дома отбора от Босна и Херцеговина в първата среща между двата състава, играна преди седмица в България.

Керкез е бивш футболист на Зрински, като носи екипа на отбора през 2004 и 2005 година.

"Този мач е по-специален за мен, защото имам много приятели тук. Първата ми титла с този отбор е най-ценна. Нормално е и треньорът на противника да мисли за атака. Ние трябва да сме организирани и да нападаме, както и да се защитаваме всички заедно. Това ще бъде много тежък мач. Два добри отбора, които искат да се надиграват и да играят футбол", заяви 48-годишният специалист пред медиите.

Той се върна и към предишния двубой между Ботев и Жрински: "Тогава имаше положения и към двете врати в първия мач. Всички футболисти са здрави. Нормално е (новото попълнение) Вини Трибуле да получи време да се адаптира. Може би ще играе 15-20 минути. Мислим, че ще бъде напълно готов за игра през септември. Нямахме толкова голям проблем физически, колкото психически. Затова отменихме мача с Лудогорец. Жрински разполага с добър състав и голяма публика. Промениха доста играчи. Искам да кажа, че се радвам за утрешния мач. Феновете на Зрински респектират противника. Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, но най-важна победата", каза още Керкез.

  Сподели
13