Ботев Пловдив взе аванс преди реванша срещу Жрински


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив взе аванс преди реванша срещу Жрински

Носителят на Купата на България - Ботев Пловдив взе минимален аванс срещу босненския Жрински Мостар, след като в "канарчетата“ постигнаха успех с 2:1 като домакини на стадион "Христо Ботев“ в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Самуел Акере даде преднина на "жълто-черните“ в 35-ата минута, но гостите от Босна и Херцеговина изравниха в 77-ата. Само две минути след това обаче Алекса Мараш донесе победата на Ботев с дебютния си гол за пловдивчани.

Играчите на Душан Керкез стартираха по-активно двубоя и първи стигнаха до точен удар. В десетата минута Самуел Акере получи пространство на границата на наказателното поле и стреля фалцово по диагонала, но Марко Марич се разтегна и отрази. 

Гостите отговориха точно след четвърт час игра. Джеймс Ето‘о сбърка в центъра и Марио Чудже получи отляво, елиминира Йонас Там и пробва да завърши по земя, но Ханс Кристиан Бернат парира с крак.

В 23-ата минута играчите на Душан Керкез отново бяха близо до попадение. Шут на Кристиан Нвачукву от около 20 метра обаче премина на сантиметри покрай гредата. 

Дванадесет минути по-късно по-дейната игра на "жълто-черните“ даде резултат. "Канарчетата“ реализираха попадение отново след изстрел от далечно разстояние на Самуел Акере, при който топката рикошира в крак на защитник на Зрински и стана неспасяема за Марко Марич – 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

В 48-ата минута играчите на Душан Керкез пропуснаха отличен шанс да удвоят преднината си. Кристиан Нвачукву се откъсна отляво и изведе Мартин Секулич сам в наказателното поле. Хърватинът обаче стреля в тялото на Марко Марич. 

В 64-ата минута влезлият като резерва Томислав Киш отправи удар от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Ханс Кристиан Бернат. 

Шест минути по-късно гостите от Босна и Херцеговина можеха да изравнят с помощта на късмета. Марио Чудзе пробва центриране от левия фланг, което обаче се завъртя коварно и кацна на напречната греда. Две минути след това стражът на "канарчетата“ имаше ключова намеса при мощен шут на Томислав Киш от около 20 метра.

В 75-ата минута "жълто-черните“ отново разгърнаха бързо нападение, на върха на което се оказа Кристиан Нвачукву отдясно в наказателното поле, но той стреля неточно. 

Две минути по-късно босненският тим изравни. Марио Чудже получи отляво, влезе навътре към наказателното поле и стреля прецизно по диагонала, не оставяйки шансове на Бернат за 1:1. 

"Канарчетата“ обаче отговориха мигновено в 79-ата минтуа и отново излязоха напред в резултата. Капитанът на Зрински Хрвоже Баришич сбърка в собствената половина, Ален Корошец подаде в пеналтерията към Алекса Мараш, който финтира защитник и завърши в горния ляв ъгъл на Марич, за да отбележи дебютното си попадение за Ботев – 2:1. 

В 88-ата минута нападателят на "жълто-черните“ можеше да реализира и трети гол, останал очи в очи със стража на гостите след чудесен извеждащ пас на Корошец, но ударът на Мараш бе спасен от Марко Марич.

До края на срещата гостите опитаха да възстановят равенството, но на два пъти Ханс Кристиан Бернат бе на мястото, за да запази преднината на своя тим. Така Ботев взе минимален аванс преди реванша в Босна и Херцеговина, който е следващият четвъртък.

  Сподели
31