ЦСКА 1948 с обрат срещу Пафос


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 с обрат срещу Пафос

ФК ЦСКА 1948 направи обрат и постигна победа с 2:1 у дома срещу кипърския Пафос в първи мач от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на "червените" дойде още в седмата минута, когато Педро Пелажио подаде в наказателното поле и Муамер Танкович отправи удар, който обаче беше неточен.

Само минута по-късно Танкович излезе на чиста стрелкова позиция в наказателното поле на домакините, но Петър Маринов направи спасяване.

Натискът на носителя на купата на Кипър за 2024 година даде резултат в деветата минута, когато Жажа напредна на скорост по лявото крило и пусна за Муамер Танкович, който с първото си докосване в наказателното поле на домакините засече топката в мрежата и не остави никакви шансове за стража Маринов.

В 16-ата минута Мустафа Наме се беше включил в предни позиции нанесе удар към долния десен ъгъл на вратата на ЦСКА 1948 от границата на наказателното поле, но Петър Маринов показа рефлекс и успя да избие.

Капитанът на кипърския тим Жайро навлезе в наказателното поле след пробив отляво, след което стреля от малък ъгъл, но вратарят на "червените" се намеси и отрази опита му за гол в 18-ата минута.

ЦСКА 1948 успя да се възползва от колебание в защитата на Пафос и да възстанови равенството в 29-ата минута. Бирсент Карагарен проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Давид Голдар се опита да изчисти топката с глава, но за малко да си отбележи автогол, целейки напречната греда. Марио Илиевски се възползва от разбъркването и още с първото си докосване прати топката в мрежата зад Ивица Ивушич.

Бистричани започнаха значително по-активно второто полувреме. Марио Илиевски се възползва от неточни действия на Дерик Лукасен на границата на собственото му наказателно поле и отне топката, след което футболистът на Пафос повали нападателя на ЦСКА 1948, а Денис Шурман отсъди дузпи. Талис лесно реализира за 2:1 в 51-ата минута на двубоя на Националния стадион "Васил Левски".

В 63-ата минута 1948 изпусна добър шанс да реализира трети гол в мача. Кирилов центрира на втора греда към Бирсент Карагарен, който шутира от близко разстояние, но ударът му беше блокиран. Последва добавка от страна на Кирилов, но отново бранител на Пафос застана пред голлинията.

В 73-ата минута попадение за столичани беше отменено заради нарушение и след консултация с видео асистент рефера. Реян Даскалов шутира, но ударът му беше блокиран. Марио Илиевски направи добавка отблизо, но голът не беше признат заради извършен фаул от страна на Даскалов. 

Они Валакари стреля с глава в 78-ата минута, но топката премина покрай вратата.

Пет минути преди края на редовното време Костас Пилеас центрира в наказателното поле и Давид Голдар се извиси над всички, за да стреля с глава, но топката се отби в напречната греда на вратата на "червените".

Двубоят-реванш между двата отбора ще се проведе следващия четвъртък в Кипър.

  Сподели
29