Треньорът на Жрински Мостар: Няма да ни е лесно срещу Ботев


Н. Гавазов

Треньорът на Жрински Мостар: Няма да ни е лесно срещу Ботев

Старши-треньорът на Жрински Мостар Марио Иванкович коментира предстоящата среща с Ботев Пловдив от третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите.

Сблъсъкът на стадион "Христо Ботев" е в четвъртък от 21:00ч.

"Очакванията винаги са позитивни. След елиминирането на Браво веднага започнахме да разучаваме отбора на Ботев.

Става въпрос за един добър тим, с който се надяваме, че ще се справим. Имахме няколко тактически тренировки, с които се подготвихме. След нашите контроли трябваше да влезем веднага в мачовете от Европа.

Няма как разликата в броя изиграни мачове да няма значение, но идваме тук, за да постигнем по-добър резултат преди реванша в Мостар.

Не мога да говоря за неща като тактика пред вас. Добре разузнахме отбора на Ботев. Няма да ни бъде лесно.

Съперникът има своя 12-и играч - публиката. Подготвяме се да постигнем добър позитивен резултат. Ботев ни елиминира през 2013 година. Тогава бях помощник-треньор. В Мостар изиграхме добър мач, но след това Ботев заслужено победи. Оттогава израснахме като клуб.

Имахме проблеми в отбора в сравнение с играчите, които играха в групите на Лигата на Конференциите. Имаме достатъчно опитни футболисти с много мачове в Европа.

Не бих казал, че сме фаворит. Шансовете са 50/50.Известно време сме без нашия най-добър играч. Липсата му няма как да не се отрази. Това означава да сме с 25-30 гола по-малко в шампионата на Босна. Надяваме се, че до два месеца ще се завърне в отбора.

Поздравявам Душан Керкез. За съжаление, с него не се засякохме в Жрински. Той е добре познато име в Босна и Херцеговина не само като футболист, но и като човек. Нямам търпение да се видим с него", заяви Иванкович.

  Сподели
20