Керкез: Имаме план за Жрински Мостар


Н. Гавазов

Керкез: Имаме план за Жрински Мостар

Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез се срещна с представителите на медиите преди утрешния двубой с Жрински Мостар от третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите.

"Всичко е наред. Всички играчи, с изключение на Уджа и Йорданов, тренират с нас. Подготвяме се за мача. Никола Илиев беше с вирус и вече тренира наравно с нас. Смятам, че до момента умората е повече психическа. Нямахме късмет с Уджа и Йорданов.

Жрински е много добър като отбор. Това е тяхната сила. Имат много опит в техния състав, особено в защита. Ще бъде трудно. Трябва да подходим с уважение, но и да вярваме в нашите сили. Повечето играчи на Жрински бяха в отбора и през миналия сезон. Това не е същият отбор от 2013, който Ботев е победил.

Шансовете са 50 на 50. Бях една година в Жрински и мога да кажа, че тогава започнахме да формираме един голям отбор. Имах фантастична година и оставих приятели там. Много неща ме свързват с този отбор. Уважавам Жрински, но сега един от двата отбора ще продължи напред. Надявам се, че по-добрият отбор ще продължи. Анализираме съперника и знаем как атакуват и се защитават. Гледахме техните мачове и особено последните им сблъсъци с Браво. Имаме план и ще действаме според него. Вярваме в нашите качества. Нуждаем се от резултати. Тимът, който е по-фокусиран и по-умен, ще продължи напред.

Жрински елиминира Браво, защото е по-опитен отбор. Много е важен опитът, който си придобил в тези европейски мачове. Не знаем колко голямо предимство е това, че сме домакини в първия мач. За нас е важно да има позитивен резултат. Не е важно как ще бъде постигната победата", заяви Керкез.

  Сподели
19