Смениха стадиона на Будучност - ЦСКА 1948, българският тим не може да тренира


FUTBOL-TV

Смениха стадиона на Будучност - ЦСКА 1948, българският тим не може да тренира

Невиждан за мач от европейските клубни турнири хаос се създаде часове преди срещата реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите между Будучност и ФК ЦСКА 1948, която е насрочена за 1 август (четвъртък) от 22:00 часа в Подгорица.

Вчера се оказа, че теренът, на който трябваше да се проведе мача, не отговаря на изискванията на УЕФА, тъй като тревното покритие е в лошо състояние. Поради тази причина делегатът на европейската централа го премести от “Под Горицом" на стадиончето с 4000 места “ДГ Арена".

Тимът от Бистрица пожела вчера да получи час за днешната си официалната тренировка на терена, където ще се играе срещата, както гласят правилата на УЕФА. До стози момент обаче домакините отказват да предоставят съоръжението. Становището им е, че по-късно днес на същия терен ще се състои друг двубой от Лигата на конференциите - този между Морнар и Раднички 1923.

Обстоятелствата били форсмажорни и нямало как Вальо Илиев да изведе футболистите си за занимание на същото съоръжение, обяснили черногорците пред представителите на УЕФА, които засега само вдигат ръце и се чудят как да процедират, информира Спортал.

От Будучност погазили още един футболен закон и той е, че на терен, който е определен да приеме мач от европейските клубни турнири, не може да се проведе друг официален двубой минимум 48 часа преди него. Именно поради тази причина не е много ясно как УЕФА е дала разрешение да се изиграят два мача от Лигата на конференциите на едно и също съоръжение за по-малко от 24 часа.

Морнар - Раднички 1923 е днес от 21:45 часа и при изпълнение на дузпи може да завърши след полунощ. Будучност - ЦСКА 1948 е предвиден за утре от 22:00 часа.

Заради всички тези нарушаващи подготовката им драми, “червените" вече са изпратили протестно писмо до домакините и УЕФА, чрез което настояват за спазване на приетите правила и искат да им бъде осигурен достъп до “ДГ Арена" за официална тренировка.

Припомняме, че първата среща в София завърши 1:0 за българския тим и реваншът се очертава да е доста напрегнат.

  Сподели
23