Глобиха Ботев Пловдив с 8 000 евро след мача с Марибор


FUTBOL-TV

Глобиха Ботев Пловдив с 8 000 евро след мача с Марибор

Ботев Пловдив използва социалните мрежи, за да благодари на своите фенове за подкрепата по време на мача с Марибор от първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха да победа с 2:1 с голове на Антъни Уджа и Никола Илиев преди реванша в Словения.

От съобщението, публикувано от "жълто-черните", става ясно, че клубът е санкциониран с 8000 евро заради наличието на хора, заемащи пътеките между отделните блокове в секторите.

"Уважаеми ботевисти,

Ръководството на ПФК Ботев изразява истинското си възхищение към всички вас за създадената неповторима атмосфера и уникална подкрепа в срещата от първия квалификационен кръг в турнира Лига Европа между отборите на Ботев и Марибор.

Вашето европейско поведение, за което не бяха спестени добри думи от множество специалисти, футболни деятели и гости, присъствали на футболната среща на стадион "Христо Ботев", както и от тези, гледали двубоя по телевизията, ни кара да се чувстваме горди и признателни за страстната ви отдаденост, дала криле на представителния ни мъжки отбор за постигнатата престижна победа.

Благодарни сме, че не дадохте и никакъв повод клубът ни да бъде глобен за непозволени действия, което отчитаме като реална помощ от ваша страна за нашето бъдещо развитие.

Единственото нарушение, за което ПФК Ботев беше санкциониран с глоба от 8 000 евро, касаеше наличието на хора, заемащи пътеките между отделните блокове в секторите, което приемаме като наша организационна грешка. Ще се постараем в следващото домакинство от европейските клубни турнири този проблем да бъде решен, за да продължим заедно с вас да издигаме имиджа на клуба на все по-високо ниво.

С уважение,
Ръководството на ПФК Ботев".

  Сподели
44