Олимпиакос триумфира в турнира Лига на конференциите


FUTBOL-TV

Олимпиакос триумфира в турнира Лига на конференциите

Олимпиакос спечели турнира Лига на конференциите! Това стана след успех с 1:0 над Фиорентина на финала, който се състоя в Атина. В редовното време резултатът бе 0:0, но в продълженията тимът от Гърция стигна до успеха.

През първата част бе интересно. В 4-ата минута Даниел Поденс тръгна на пробив по лявото крило, навлезе навътре и потърси долния ляв ъгъл на вратата, но Пиетро Терачано демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

Фиорентина прати топката във вратата на Олимпиакос още в 9-ата минута, когато след заучено положение при изпълнение на корнер, Кристиано Бираги центрира към Никола Миленкович, който с удар ниско по тревата реализира. След проверка на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено заради засада на бранителя на "виолетовите".

В 21-ата минута защитник на Олимпиакос изчисти топката право на крака на Бонавентура, който от няколко метра направи по-трудното и стреля в Цолакис. Секунди по-късно стражът на "червено-белите" отново беше герой за своите. Бонавентура изскочи очи в очи с него и пробва да го прехвърли, но Цолакис внимаваше и спаси.

След почивката бе по-различно, тъй като двата тима трудно достигаха до опасни положения пред двете врати, очевидно не искаха да рискуват.

В 81-ата минута Висенте Ибора стреля от зоната за дузпа, нп ударът му с глава минава в встрани от лявата греда.

В началото на продълженията от Олимпиакос имаха претенции за дузпа. След центриране топката срещна ръката на бранител на Фиорентина, но главният рефер не посочи бялата точка. Малко след това Стеван Йоветич стреля от средно разстояние към долния десен ъгъл, но Пиетро Терачано беше добре позициониран, за да улови топката.

Така се стигна до 116-ата минута. Сантиаго Хесе получи топката по лявото крило на нападението на "червено-белите", след което центрира коварно топката, която тупна точно пред Лука Раниери. Аюб Ел Кааби изпревари бранителя на Фиорентина и плонжира, за да отправи удар с глава, с който изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

След последния съдийски сигнал феновете имаха втори повод да избухнат от радост, а техните любимци вдигнаха трофея.

  Сподели
336