Бате Борисов, Копенхаген и Одензе продължават напред в ШЛ


В. Мухарски

Бате Борисов, Копенхаген и Одензе продължават напред в ШЛ

Кошмарът на Левски и Литекс в Европа - БАТЕ Борисов се класира за плейофите за групите на Шампионката лига. Шампионът на Беларус победи с 3:1 литовския Екранас във втория мач от третата фаза на надпреварата, след като първият двубой в Литва бе завършил 0:0.

Радионов откри резултата в 18-ата минута на срещата. Величка иразвни в 22-ата минута. Бресан даде отново аванс на тима от Беларус, а Гордейчук оформи крайния резултат в 89-ата минута на срещата.

В същото време  ФК Копенхаген победи като гост Шамрок Роувърс с 2:0. Автор на първото попадение бе Н'Дойе в 42-ата минута на срещата. Боланос оформи крайния резултат в 73-ата минута. Датчаните биха с минималното 1:0 и в първия мач и се класират напред в турнира.

Панатинайкос загуби от Одензе 3:4. Йохансон даде преднина на тима от Дания в 12-ата минута на срещата. Бумсонг изравни в 35-ата минута. След почивката гърците стигнаха до обрат в 50-ата минута, когато Верду бе точен. Рууд в 58-ата минута направи резултата 2:2. Кадрий в 80-ата минута направи резултата 2:3. Само осем минути по-късно Андреасен вкара за 2:4. Крайния резултат оформи Петропулос в 90-ата минута. В първата среща двата отбора завършиха 1:1.

  Сподели
119