Аталанта сложи края на серията на Леверкузен и триумфира в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Аталанта сложи края на серията на Леверкузен и триумфира в Лига Европа (видео)

Аталанта спечели Лига Европа! Това стана факт след успех на финала с 3:0 над Байер Леверкузен. Това бе и първа загуба за "аспирините" в този незабравим сезон. Тя обаче дойде в неподходящ момент, а тимът от Италия триумфира с купата в тази надпревара.

В герой за Аталанта се превърна Адемола Луукман, който вкара и трите гола. Англичанинът, който играе за националния тим на Нигерия, вкара първия гол в мача тази вечер още в 12-ата минута. Тогава Давиде Дзапакоста навлезе в наказателното поле и потърси пас, от който се възползва Луукман и със своя шут нападателят прати топката в мрежата за 1:0.

Вторият гол не закъсня много. В 26-ата минута Матей Коварж прати силно топката напред, където Амин Адли опита да я върне към свой съотборник, но вместо това, тя стигна при Адемола Луукман. Той успя да промуши топката покрай Гранит Джака и стреля от границата на наказателното поле, оставяйки стража на германския шампион безпомощен - 2:0.

Добрата игра на бергамаските продължи и до края на първата част имаха още ситуации. Нов гол падна, но това се случи след почивката. В 76-ата минута Скамака проби през центъра и намери Луукман на лявото крило. Голмайсторът нахлу в наказателното поле. финтира Едмон Тапсоба и след това с левия крак порази вратата на "аспирините" и направи резултата класически.

До края Леверкузен опитаха натиск, но в крайна сметка Аталанта се поздрави с успеха и купата след последния съдийски сигнал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
451