Металист продължава в същия дух; Олимпиакос разби Херта


А. Франгов

Металист продължава в същия дух; Олимпиакос разби Херта

Изненадата на Група В от турнира за Купата на УЕФА Металист (Харков) продължава с убедителното си представяне и оглави групата си след победа с 1:0 над Бенфика като гост. Олимпиакос пък разби Херта с 4:0 и също продължава напред. Галатасарай не игра днес но остава втори в групата и ще играе и на пролет, а отборите на Херта и Бенфика отпадат от турнира.

В Пирея домакините от Олимпиакос се нуждаеха само от точка за да продължат, а на гостите от Херта им трябваше единствено и само победата. Първата част бе напълно равностойна, като атаките и на двата отбора притесняваха и двамата вртари в мача. През воторото полувреме гръцкия тим овладя положението и в 54-та минута бразилецът Дуду изведе Олимпиакос напред. След гола домакините продължиха своя натиск и в 67-та Галети отбеляза второто попадение в мача от дузпа. Наставникът на гостите реагира мигновенно и пусна в игра българският нападател Валери Домовчийски, който значително раздвижи играта на Херта. Тойведнага показа класата си като финтира двама защитници в червено-бяло и подаде на Пантелич, който го изведе в добра стрелкова позиция, но ударът на Домо мина на сантиметри от гола. Въпреки усилията на берлинчани, домакините отбелязаха още два гола в заключителните минути на мача, дело на Торосидис (86-та) и Диого (89-та) и така уформиха крайният успех на Олимпиакос с 4:0.

Храбрият тим на Металист (Харков) пък продължи с подвизите по европейските терени. Този път жертва бе португалският гранд Бенфика. Гостите от Украйна измъкнаха победата с 1:0 с гол на Александър Рикун пет минути преди края.

Така крайното класиране в Група В е:

1. Металист (Харков) 3:0 10 т.

2. Галатасарай 4:1 9 т.

3. Олимпиакос 9:3 6 т.

4. Херта (Берлин) 1:6 2 т.

5. Бенфика 2:9 1 т.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
184