Левски се добра до победата в последните минути, след драма на Герена (видео)


В. Мухарски

Левски се добра до победата в последните минути, след драма на Герена (видео)

Левски победи Спартак Търнава с 2:1 в първия мач от третия предварителен кръг, игран на стадион "Георги Аспарухов" пред близо 13 000 зрители. Дебют за "сините" направиха новите попълнения на отбора Иван Цветков, Орлин Старокин, Ларс Рипс, които започнаха като титуляри в състава на Георги Иванов. Най-скъпшата покупка на отбора за новия сезон Шюрд Арш се появи в игра през втората част.

В 8-ата минута гостите имаха чисто голово положение, когато Бернат навлезе с топката в наказателното поле на Левски, но Рисп с тяло го спря и вратарят Пламен Илиев улови топката. Последваха пропуски за българите, като близо до попадение бяха Йовов, Гаджев, Младенов и Мюлдер.

В 40-ата минута Левски създаде най-чистото си голово положение за първото полувреме. Цветков добре намери Йовов, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Рашка, но вратарят спаси. В ответните две атаки стражът на Левски Пламен Илиев също предотврати сигурни попадения, след удари на Бермат и Кархан.

След почивката Левски бе по-активният отбор, но така и не успя да стигне до гол. 10 минути преди края на срещата гостите получиха право на изпълнение на 11-метров наказателен удар. При контраатака на словаците Йордан Милев извърши нарушение в наказателното поле на "сините". Томашек превърна дузпата в гол и даде преднина на своя тим.

Възпитаниците на Георги Иванов не се предадоха и в заключителните минути на срещата успяха да стигнат до пълен обрат. В 89-ата минута Влади Гаджев с хубав удар от над 25 метра изравни резултата. Резервата Арш вкара за 2:1 в добавеното продължение и остави надеждите на отбора живи за реванша в Словакия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142