Ван Дайк: Боли, но това не може да ни пречупи


Н. Гавазов

Ван Дайк: Боли, но това не може да ни пречупи

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк коментира поражението от Аталанта с 3:0 в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа.

"Това е вечер на голямо разочарование.  Имаше твърде много индивидуални грешки и бяхме наказани за тях. Зле. Трябваше да се справим по-добре със системата на защита, която Аталанта използва. Когато имахме топката, трябваше да действаме по-добре, много по-мощно. В същото време оставяхме свободни пространства и веднага ни наказваха.

Бяхме твърде разконцентрирани. До голяма степен допуснахме голове, защото губехме топката в трудни ситуации. Боли, но това не може да ни пречупи. Ще трябва да реагираме доста бързо. Отдавна не сме губили тук, но не можем да не отдадем дължимото на опонентите си. Бяхме наказани за небрежно боравене с топката. Все още имахме шансове да вкараме един-два гола, но за съжаление и това не го направихме.

Ако не вярваме, тогава няма да има смисъл да ходим в Италия. Вече имаме трудна задача, след като загубихме с 0:3. Нужно е всички да са мотивирани и да сме на ниво. Тогава можем да се съсредоточим върху отбелязването на необходимите четири гола там“, заяви Ван Дайк.

Реваншът в Италия е на 18 април.

  Сподели
127